Fredag=terapidag

Vet nu inte hur mycket terapi min terapi längre är i och för sig. Tiden där består mest i att jag "gnäller" (om ungefär samma saker vecka ut och vecka in dessutom ...) och innan jag går får jag mitt blodtryck mätt, (eftersom det plötsligt blev högt för snart ett år sedan). Klandrar inte terapeuten för den lite torftiga terapihalten i våra fredagsmöten och jag behöver ändå tiderna, eftersom jag är i stor nöd av att regelbundet få lov att prata med en vuxen, förståndig människa som INTE tar personligt illa vid sig av mitt mående.

(FAN vad galen jag blir, hade skrivit MASSOR här, som bara försvann, eftersom jag tydligen loggats ut innan jag hann spara det - SKIIIIT. Orkar INTE skriva om allt igen, tyvärr. :-( Tar bara smådelar av det igen här nedan.)

Den läkare jag skickade mitt handskrivna brev till häromdagen ringde mig igår!! Tack och lov!! Han tar som sagt egentligen inte emot nya patienter, tvärtom är han på väg att helt avveckla sin praktik (pga. ålder och hälsa, sa han), men ÄNDÅ ringer han upp mig och vill försöka hjälpa mig! :-) Tyvärr hade han ingen tid att träffa mig förrän i början av maj, men ändå. Måste försöka ta mig in till honom redan nästa vecka dock, eftersom han behöver få blodprover av mig, inför vår träff.

Utöver att mitt mående är fullständigt på botten och jag knappt kan gå längre, så utsätter jag mig vidare för känslomässiga plågor. Jag är en idiot! Försöker igen och igen att tro på vissa människor men får gång på gång bara bekräftat för mig att det inte går och jag blir sittande med en bittersmak av besvikelse, om och om igen. Blir så TRÖTT på mig själv och min "blödighet" med vissa personer. :-/ Människor som absolut INTE förtjänar det ens. :-( Ja herregud - på vissa punkter är jag snudd på brottsligt naiv, tydligen ...

Idag kommer dottern, äldsta barnbarnet och deras "Roddy TheDog" på besök och övernattning hos mig. Jag hoppas innerligt att jag förmår njuta av deras närvaro och inte helt är uppäten av fysisk och själslig ångest, som jag vanligtvis är! Jag älskar dem högt (och övriga i min närfamilj!), men inte ens det faktum dämpar mitt skitmående, tyvärr. Tröstlöst!

Imorgon kommer sonen hem för en "mammavecka" också. Måste, innan jag hasar mig iväg till terapin, visa två foton på honom, som han tagit inför ett skolprojekt i ämnet "Styling". Det är främst andra människor han stylat och plåtat till skolarbetet, men tydligen passade han på att även plåta sig själv. Älskar fotona, jättefina tycker jag! :-)

Min lilla babypojke som blivit så stor! (20 år gammal) Om några månader är han färdigutbildad frisör.

Obs! Han är INTE rökare, utan har bara ciggen som rekvisita!

Ha en skön helg, gott folk! Ikväll ska jag kika på Let´s Dance premiären!

Blaharapport

Har ONT ONT ONT som FAN - överallt, men just nu främst i fötterna, anklarna, underbenen! Det gör så ont att jag mår illa och jag är svullen dessutom. Även händerna är svullna som fan. Ja, resten av kroppen också, men just händer och fötter känner man ju så tydligt på när det svullnar.

Utöver det äter jag extrahjärtpiller som smågodis. Måste det för att hålla den hysteriska hjärtklappningen någotsånär i schack. :-( Skulle kunna räkna upp många fler symptom jag lider av och vilka alla tycks öka och bli fler med blixtens hastighet sedan någon månad tillbaka, men jag orkar inte. Tror inte ni skulle orka läsa om dem heller faktiskt ...

Har hur som helst igår skickat iväg ett låååångt vädjande brev (handskrivet med papper och penna!) till en pensionerad (men ännu till dels aktiv) läkare jag fick namnet på av min terapeut. En läkare som tydligen ska vara specialiserad på den typ av åkomma jag/terapeuten/vi tror att jag kan lida av (och det sedan snart 30 år tillbaka!! :-o).
Som sagt - läkaren ifråga är precis på gång att avveckla sin praktik och tar tydligen inte emot nya patienter längre men ... kanske, kanske han kan förbarma sig över mig ändå, eller åtminstone hänvisa mig vidare till någon annan läkare med samma specialistkompentens?!? HOPPAS för Guds skull det!! Blir gaaaaalen av att leva såhär nämligen! Orkar ju inte ett skit och har därmed inget liv.
:-(

Hasade mig i alla fall ut till Konsum på dagen (det är inte många meter dit alls och likförbannat är jag HELT slut efter den lilla turen!) och mötte då dottern min, mitt äldsta barnbarn Elvis och deras jycke Roddy TheDog. Inte ens umgänge orkar jag med längre. Är konstant TRÖTT och grinig av måendet och är därför inte alls kul att ha att göra med. Dottern, Elvis och Roddy ska ändå komma och sova hos mig på fredag, så vi får mysa lite. Yngsta barnbarnet ska till sin far, så henne får jag mysa med en annan dag helt enkelt.

Älskade Elvisungen, när vi möttes på stan idag! <3

Satt i köksfönstret idag och satte på mig läppglans (den enda gnutta smink jag numera alls brukar ...) och passade då på att fota mig. Plötsligt upptäcker jag att grannens katta är med på bild, hahaha. Hon hade hoppat upp på fönsterbrädan utan att jag märkt det. :-)

Ha en skön kväll, gott folk! Hoppas ni mår mycket, mycket bättre än vad jag gör och att ni kan njuta av att våren visar sig mer och mer!

And the winner is ...


Dock tycker jag ju att Micke hade tävlingens klart bästa röst, även om den inte är lika personlig som Uffes. Och det är väl just den där personligheten som gjorde The VoicePetters adept Ulf Nilsson till vinnare?! Vad ska jag nu göra på fredagarna klockan 20.00? :-o ;-)

Snacket #8 Träning/motion

Snacket går ut på att man varje söndag får fem frågor från Milo Lilja, som man svarar på i sin egen blogg/hemsida.

1. På vilket sätt får du motion, hur ofta?
Just nu, inte alls. Har nyligen avslutat ett 1½ års långt 2 ggr per veckatränande (kondition/styrka), eftersom jag är i för uselt skick för att alls klara av det. :-( Har inte ens hund regelbundet just nu, men så fort dottern är i krokarna, "snor" jag hennes jycke för långpromenader. Promenader är alltså den enda form av motion jag för närvarande ägnar mig åt och till och med det är med stor möda och stort besvär. :-(

2. Hur viktigt är träning för dig?
Jag önskar att jag mådde så pass bra i kroppen att jag på ett mer naturligt vis kunde "vardagsträna". Att tidsbestämt träna något specifikt och/eller i grupp med andra människor, är INTE min grej! Men att röra på sig ÄR såklart viktigt, oavsett hur den rörelsen går till!

3. Vad skulle du vilja prova på inom träning?
Ska vara glad om jag orkar diska och duscha, som jag är nu, så jag har inte funderat på någon träningsform jag skulle vilja prova nu. Som jag skrev ovan så är jag inte mycket för träning i grupp, så vilken form jag än skulle försöka mig på (om kroppen vill) skulle det vara något man kan göra ensam och utan att vara bunden vid något schema.

HAR dessutom provat väldigt många olika träningsformer, eftersom jag är van att vara fysiskt aktiv, sedan barnsben. Det jag gjort sedan jag var liten är:
Dansat klassisk balett (under 14 års tid), dansat jazz, spelat vollyboll och badminton, träningssimmat 2 ggr per veckan (under 10 års tid), Yoga, plus gått och cyklat vart jag än skulle. Senare, fram till nu nyligen, har jag gått dagliga långa, raska promenader med de hundar jag haft.

4. Vad skulle du göra för att få andra att träna?
Ehh, inte ett smack! Förutom med mina barn, då de var mindre. Dem försökte jag såklart aktivera även fysiskt, med sådant de tyckte var roligt. Men andra människor får göra som/vad de vill för min del och det gäller ju då såklart även på träningsfronten. ;-)

5. Vad motiverar dig att träna?
Tidigare, när kroppen inte var helt sabb, tyckte jag att det var KUL att träna på olika vis. Har ALDRIG (förrän senaste åren) tänkt på träning som träning, utan som hobbyn jag helt naturligt haft i livet. Tycker som sagt egentligen att man bör se till att få så pass mycket rörelse i sitt daglig liv, att man inte känner att man "måste" träna för att hålla kroppen igång, utan i så fall BARA för att man gillar just en specifik träningsform som blir ens hobby. Påtvingad "Jag-borde-måste"-träning är inget för mig! Därför har jag också låg motivation, om det enbart skulle handla om det och till "vardagsrörelserna" och de hobbyrörelser jag ägnat mig åt tidigare, behövs ingen motivationspuff, utan då VILL man göra det! ;-)

Äldre Tjej/killsnacksinlägg!


Snacket #7 Relationer

Snacket går ut på att man varje söndag får fem frågor från Milo Lilja, som man svarar på i sin egen blogg/hemsida.

1. Är du gift/sambo eller tillsammans med någon?
Har varit särbo de senaste 3½ åren. Vad jag är just idag kan jag ärligt talat inte svara på ... Det är lite komplicerat på relationsfronten med andra ord. ...

2. Har du barn?
Ja, två vuxna sådana (son 20 år, dotter 28 år) och två barnbarn har jag dessutom (dotterson 8 år och dotterdotter 6 år). Dottern min bor hemifrån sedan tio år tillbaka, men sonen bor fortfarande hemma och hos mig varannan vecka.

Använder den här bilden i repris, eftersom min familj är samlade på den, runt mig. :-)

3. Din inställning till otrohet?
Min inställning är såklart att det är helt fel och förkastligt. Trots det har jag fram tills jag var fyrtio ungefär, varit otrogen alltför många gånger. Tyvärr. :-/ Skulle kunna skriva mycket om orsaker till det och hur jag fungerade, men det får vara med den saken här och nu.

4. Vad betyder familjen för dig?
Allt! Familjen är det viktigaste av allt!

5. Vad betyder dina vänner för dig?
Jag är tyvärr ingen bra vän på det viset att jag sällan hör av mig och/eller har något större behov av umgänge överhuvudtaget, men jag tror ändå att de (relativt få) som faktiskt ÄR mina vänner, VET att jag ställer upp för dem, om det verkligen gäller!

Äldre Tjej/killsnacksinlägg!


Snacket #6 Din stad

Snacket går ut på att man varje söndag får fem frågor från Milo Lilja, som man svarar på i sin egen blogg/hemsida.

1. Vilken stad bor du i, hur länge har du bott där?
Bor i Nynäshamn - Stockholms läns sydligaste del. Har bott här sedan jag flyttade till Sverige från Finland, som knappt sjuåring. Bortsett från ett år då jag bodde i Sundbyberg.

2. Vill du bo där resten av ditt liv, motivera?
Jag funderar nog inte på det viset överhuvudtaget, så jag kan inte svara på frågan, tyvärr. Men jag trivs här, så det är väl mycket möjligt.

3. Kommer någon kändis etc från din stad, vem?
Ja, Eva Dahlgren, Janne Bark (Lundells gitarrist + medlem i Triad, ni vet, "Tänd ett ljus och låt det brinna ..." Och faktiskt en gammal vän till mig, plus att jag var hans frisör under en hel del år), och sen ett gäng idrottare, som t.ex min styvfar Lennart Carlsson (spelade i AIK mellan 1947-59), "Lill-Pröjsarn" , Kenta Nilsson. Mer då ... jo, Moa Martinsson och Gunnar Hellström. Finns säkert fler, men det får räcka nu.

Janne Bark

4. Var går du om du vill äta en god måltid?
Kinarestaurangen (finns bara en i min stad) helst.

5. Vad har ni för sevärdheter?
Förutom hela skärgården? Hela Nynäshamn är en enda stor sevärdhet, eftersom vi har så otroligt vacker natur här, med hela skärgården inpå knuten! ;-)

Den vackra bilden på Ringvägen i Nynäshamn, är lånad från Söderbönan.

Äldre Tjej/killsnacksinlägg!


Snacket #5 Twitter

Snacket går ut på att man varje söndag får fem frågor från Milo Lilja, som man svarar på i sin egen blogg/hemsida.

1. Hur många följare har du?
Vet inte, men inte många. En handfull max.

2. Hur många följer du?

Vet inte, men inte många det heller.

3. Hur ofta twittrar du?

VÄLDIGT sällan! Har inte alls fått någon känsla för twittrandet. Begriper ärligt talat inte riktigt vad det ska vara bra för?!? Passar nog inte mig!

4. Vad använder du twitter till?

Ingenting egentligen. Skriver mest bara en plikttrogen mening nu och då, helt utan större inlevelse.

5. Hur kom det sig att du skaffade Twitter?

För att det pratats om det överallt och många verkar bruka det. Trodde att jag kanske skulle gilla den formen jag också, men det gör jag inte. Gillar inte att vara kortfattad, HAHAHA! ;-)

Äldre Tjej/killsnacksinlägg!


Snacket #4 Jobbstatus

Snacket går ut på att man varje söndag får fem frågor från Milo Lilja, som man svarar på i sin egen blogg/hemsida.

1. Vilken status anser du att ditt yrke har i samhället?
Jobbar ju inte längre, men under de 24 år jag var yrkesverksam som frisör så upplevde jag det som att de flesta ser yrket som något med rätt hög status faktiskt. Speciellt om man som mig var egenföretagare.
Ärligt talat kunde jag nog till och med känna ibland att man fick lite FÖR hög yrkesstatus i folks ögon. Förmodligen för att många är fåfänga och ser håret som något speciellt och viktigt?!? ;-)

2. Är yrkets status viktigt för dig? Hur?
Nej verkligen inte! Skaffar man sig ett specifikt yrke för statusens skull så känns det väl lite väl ... märkligt/fånigt.

Jag, för länge sedan, i mitt yrkesutövande.

3. Vilket är det ”lägsta statusjobb” du haft? Hur blev du bemött av andra?
Har ju egentligen bara arbetat som frisör (var inte ens 16 år fyllda när jag började som frisörelev), men jag jobbade under en kort, kort period som sjukvårdsbiträde och det yrket har ju helt klart lägre status. Blev inte bemött på något särskilt sätt pga. det dock.

4. Vad är yrkesstolthet för dig?
Att ALLTID göra mitt allra bästa!!

5. Har du någon gång ljugit och sagt att du har ett annat yrke än det du har?
Nej, men däremot har jag en gång som tonåring ljugit om att jag gick en annan skola (musikinriktad) än den jag egentligen gick i, hahaha. För samma kille (en sju år äldre sådan) ljög jag också om att jag hade en motorcykel och att jag var tre år äldre än jag var. :-o ;-)

Äldre Tjej/killsnacksinlägg!


Snacket #3 Böcker

Snacket går ut på att man varje söndag får fem frågor från Milo Lilja, som man svarar på i sin egen blogg/hemsida.

1. Vilken bok läste du senast ut?
"Äntligen icke-rökare", av Allen Carr.

2. Vad handlar boken om och vad vill författaren lyfta fram/peka på?
Det är en handbok i hur man utan hjälpmedel ska kunna sluta röka lätt som en plätt. :-o ;-)

3. Hur ser du på personerna i boken och vilka känslor väcker de?
Har läst boken två gånger (första gången 2005, senaste gången för bara ett par månader sedan knappt). Första gången satt jag mest och irriterade mig på allt som stod i den. Tyckte att den fördummade mig som läsare och att författaren försökte sig på en så simpel form av psykologi (hjärntvätt) att jag fnös mest hela läsningen igenom.
Senaste gången däremot, kunde jag ta till mig bokens budskap på ett helt annat sätt och den gav mig då känslan av hopp och styrka, istället för fnysningar och irritation. ;-)

4. Vad tyckte du om boken? Vilket betyg ger du den och varför?
Om man förmår läsa den utan försvarsattityd (vilket jag måste haft första omgången, hehe), så är den i helhet bra! Ger den fyra plus av fem! Det sista pluset fattas därför att jag fortfarande tycker att den är skriven på lite ... dagispedagogiksnivå. ;-)

Slutade ju faktiskt röka - hela 16 dagar - efter att ha läst den. Sedan jag började röka igen har jag hållt mig till 15-17 cigg per dag, jämfört med de två paket per dag jag rökt de senaste typ 30 åren. :-o (Har rökt i hela 34 år snart. Urk! ...)

5. Tror du att jag (Milo) skulle gilla den?
Du är ju inte rökare men å andra sidan så säger författaren att man kan överföra innehållet till att gälla vad tusan som helst i sitt leverne som man önskar bli av med så ja, varför inte?!? OM du nu tycker att du har några oönskade "laster". ;-)

Äldre Tjej/killsnacksinlägg!


Skärpning ...

Ja jag är usel på att uppdatera numera, jag vet, men jag känner väl som så att jag ändå inte har något av värde att berätta, (eller som jag VILL berätta ...), så då kan jag lika gärna mest vara tyst. Men några rader här nu ändå, så att skutten inte blir milslånga mellan inläggen. ;-)

Se så snäll jag kan se ut, om jag bara vill. ;-)

Så fort jag får möjlighet, dvs. när "doggen" är i närheten, går jag med dotterns "Roddy TheDog" på "tjockispromenad". Har dock inte blivit ett smack senaste veckan, eftersom barnbarnen mina varit sjuka och de då inte har åkt ned mot mitt håll.

Den här bilden togs för några veckor sedan. Snön är bortsmält vid det här laget!

Veckan efter att lilla mamsen åkt hem till Finland igen, var jag HELT solo här under fem dagar! Händer ju nästan aldrig att jag är helt ensam någon längre stund, men det var välbehövligt att bara få vara tyst och ifred! Skönt! Passade under de dagarna på att i S A K T A mak putsa alla fönster, duscha alla blommor och byta gardiner. Och när jag ändå höll på att skura (fast jag hade så jävla ont i hela kroppen att jag snudd på grät av smärta mellan varven ... :-(), så skurade jag även av alla köksskåp och kökshyllor (med tillbehör) och en massa annat.

Grannens katta har plötsligt börjat med att hoppa in hos mig VARJE GÅNG jag öppnar köksfönstret. Hon är jättesöt och jag ÄLSKAR katter MEN ... jag är ju numera allergisk mot dem, så det är inte helt lämpligt att jag har en katta huserande hos mig, tyvärr. :-/

Sonen är sedan igår hemma igen för en "mammavecka". Han har (liksom barnbarnen mina) legat sjuk i halsont, feber och huvudvärk, under "pappaveckan".

Sen den här bilden på sonen togs (för några veckor sedan) så har han blivit blond igen. Hårfärgen växlar från vecka till vecka, hahaha. Jag var likadan i hans ålder så ... säger inget mer om saken!

Utöver detta så har jag alltså numera - sedan senaste månaden bara - värk ÖVERALLT och konstant! :-o Och får mjölksyra av minsta lilla rörelse, plus att musklerna liksom kollapsar av ingenting. Blir svag, skakig i dem av minsta lilla skitbelastning. Kroppen, speciellt händer/ben/fötter, är stela SOM FAN och vätskiga. Är helt jävla otymplig och stel som en pinne hela jag. :-( Skitkul med dessa extrasymtpom nu, till alla andra jag redan inte stod ut med. :-( Har dock - (tillsammans med min terapeut) - börjat gräva i en möjlig orsak till detta (och till många av de andra fysiska symptom jag lidit av sedan 30!!!! år tillbaka ...). En fysisk orsak alltså, inte en psykosomatisk! Återkommer om det, när/om jag vet mer.

Har försökt sjunga/spela mer under förra veckan. Har ingen ork i stämband/luftrör heller och händerna orkar knappt med ackordtagandet, men jag pinar mig ändå med det, eftersom jag alltid älskat att musicera och gärna vill kunna fortsätta med det. Då går det inte att helt lägga gitarren/sången på hyllan under några längre stunder. Speciellt inte sången, eftersom det krävs regelbundet användande av rösten, om den inte helt ska rosta igen.

Vill otroligt gärna spela in alla mina egna låtar, (eller alla jag tycker är något att ha i alla fall). Menar inte mer avancerat än med gitarren, kanske ett piano på vissa och möjligen pålägg av sångstämmor, men ändå i så pass bra ljudkvalité att jag skulle kunna försöka sälja mina låtar vidare. Känns urdumt att ha en massa musik liggande till ingen nytta för ... jag tycker faktiskt att jag är en ganska bra låtskrivare (om man jämför med det mesta som dagligen florerar på radio t.ex) och varför inte då försöka göra något vettigt av det?! Kanske någon sångare/sångerska skulle vara intresserad av mina låtar? De flesta skriver ju inte sin musik själva, menar jag. Jaja ... drömma kan man ju. :-)

Nej, nu får det räcka för idag! Ha en skön söndag, gott folk!

Tidsfördriv


Rösta på mitt bidragi Jotex tävling "Designa ett rum"!

Mammabesök

Fick i tisdags morse - med en dags varsel - besök av min kära mor från Finland! Hon är bara här max två gånger per år, så besöket var uppskattat (och oväntat)! :-) Den här gången bodde hon dessutom hos mig, vilket gjorde att jag verkligen fick rå om henne till max under de 3½ dygn hon var kvar. Helt magiskt! :-)

Vi fick möjlighet att verkligen prata, prata, prata och prata lite mer. Även om saker som jag/vi hade stort behov av ATT få prata ut om. Känns skitbra! En hel hög "gammal" frustration är nu utraderad och vår relation kommer fortsättningsvis därför garanterat flyta på betydligt smidigare, vilket jag är enormt glad över!


Under mammas sista kväll här för den här gången kom syrran och brorsan till mig/oss också. Händer INTE ofta att vi alla fyra är samlade samtidigt, så det var vi ju tvungna att fotoföreviga såklart.

Förutom att prata har mamsen och jag även promenerat som galningar och varit på shoppingrundor. Mina barn och barnbarn har varit och besökt oss och allt har bara känts just ... magiskt. :-) Igår eftermiddag vinkade jag, syrran, min dotter och mina barnbarn av mamma vid tåget mot Åbofärjan. Hade gärna haft henne här ännu längre, men --> TACK mamma för att du tog dig tid och energi och kom hit! Betyder otroligt mycket för mig! :-)


Melodifestivalen 2012 - Finalen!

1. "Shout it Out" – David Lindgren
Nej, jag gillar inte den här. Tycker den är tjatig, menlös, aaaavskyr "beatet" och dessutom sjunger han småsurt alldeles för ofta. Nix!

2. "Jag reser mig igen" – Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern
Jag tycker faktiskt att den här låten är ganska intressant, men INTE i det här sammanhanget. Egentligen är det väl också så att det är Flincks dramatiska ådra som gör låten intressant dessutom. Den skulle förmodligen vara rätt trist med någon annan sångare/sångerska. Som sagt - den har inget i den här tävlingen att göra, men jag skulle gärna gå och lyssna på Flinck live i andra sammanhang!

3. "Mystery" – Dead By April
Lyssnar aldrig på den här genren normalt och tycker inte den heller passar i det här sammanhanget, men ... måste erkänna att den är rätt snyggt byggd, med det skira vackra och det brutala, råa i en snygg sammanflätning.

4. "Why Start a Fire?" – Lisa Miskovsky
Nej fyyyy - URTRIST låt!! Har hört den på radio några gånger nu dessutom och det har inte hjälpt upp den ett skit. Den fortsätter bli totalt menlös! Lisa är söt, det är det bästa jag har att säga om numret.

5. "Baby Doll" – Top Cats
Har sagt det förut och säger det igen - med en bättre sångare hade den här låten kunnat bli BRA! Gillar "Cashtakten"! Om jag ska vara riktigt snäll hör jag lite Billy Idol i den också. Skit att de inte har en bättre vokalist! :-/


6. "Euphoria" – Loreen
Gillar ju INTE clubmusik egentligen, men jag tycker att den här låten är jävligt snygg! Loreen sjunger ju otroligt bra också, vilket förmodligen är stor del i varför jag gillar den, trots genren.

7. "Soldiers" – Ulrik Munther
Det här är låtskriveri såsom jag tycker den ska snickras, även om det är långt ifrån den bästa låt jag hört av/med lille Munther. Han är förövrigt också en tonsäker, bra sångare, så helheten blir att jag gillar det!


8. "Mirakel" – Björn Ranelid feat. Sara Li
Blandningen "Poesiafton och dagisdisco" är snudd på vidrig!! Jag gillar Ranelid och tycker att han är otroligt ordbegåvad!, men i det här sammanhanget har han inget att gör!

9. "Why Am I Crying?" – Molly Sandén
Gillar egentligen inte ballader så värst mycket, men jag tycker den här är rätt bra och Molly sjunger den bra så ... den får godkänt av mig i alla fall.

10. "Amazing" – Danny
Introt påminner om någon Ugglalåt, därefter utvecklas allt snabbt till en clublåt (vars takt jag alltså aaaavskyr). I normala fall tycker jag att Danny sjunger bra, men i den här låten är han "sur" på tonerna snudd på konstant. Vilket jag tror beror på att han inte klarar att vara tonsäker samtidigt som han ska dansa (eller vad man nu ska kalla det ...). Och de urfula dräkterna ... fan ... han är ju snygg i normala fall! Nu ser han ut som en Michellingubbe och bakgrundsdansarna ser ut som pepparkaksgubbar med vit glasyr runt kanterna.
HAHAHA NÄE - gillar INTE!
________________________________________________
Sammanfattningsvis så tycker jag alltså att Loreen eller Ulrik Munther ska vinna tävlingen. Dock måste jag tillägga att jag inte egentligen gillat någon låt riktigt mycket i årets upplaga av Melodifestivalen.


Melodifestivalen 2012 - Andra chansen

Duell1: Dynazty mot Top Cats
Trots att många trott/tror det, så är jag inte mycket för hårdrock. Och ännu mindre gillar jag raggarrock så ... svårt val, hahaha. MEN ... just den här typen av raggarrock som Top Cats bjuder på här, tycker jag faktiskt ÄR lite cool, så jag håller på de sistnämnda!

Duell 2: Andreas Johnson mot Timoteij
Andreas låt är en av väldigt få jag överhuvudtaget gillat i tävlingen i år och han slår Timoteij med hästlängder!


Duell 3: Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern mot Lotta Engberg och Christer Sjögren
Om jag nu måste välja så väljer jag att ha kvar Flinck! Tycker till och med att han är rätt bra - men INTE i det här sammanhanget! Fattar förövrigt fortfarande inte varför i hela jävla helvete Lotta och Christer sjunger unisont, istället för att göra det snyggt tvåstämmigt???? :-o Inte för att det hade räddat låten, men det hade ju låtit fan så mycket bättre i alla fall!

Duell 4: Sean Banan mot Youngblood
Säger likadant som i ovanstående ... om jag nu måste välja ... då väljer jag att ha kvar Youngblood! Trots att de ser urfåniga ut, de små pojkarna, när de står och juckar och håller sig i skrevet! Jisses!
__________________________________________________________
Förutom den första duellen, så tycker jag att man skulle blandat duellerna annorlunda, för att vara säker på att få bort det värsta skräpet. Dvs. Lotta och Christer!, Flinck!, Sean Banan! OCH Youngblood!! Som det är nu blir ju några av de mest vidriga ändå kvar, hur det än röstas.

Jaja ... nä, den här tävlingen är så jävla usel, sett till låtarna, att det är ren löja åt det. Att lyckas samla så mycket skitmusik på ett och samma ställe och "underhålla" svenska folket med det i veckovis ... helt fascinerande att det är lagligt ens!! HAHAHA Och jadå, jag VET att jag inte behöver titta, men jag roas av konceptet och faktiskt även av just det faktum att det ÄR så jävla usel musikkvalité!! ;-)


Mer avståndsbeundran

I brist på riktigt liv sitter jag och beundrar, (trånar efter ;-)), män(niskor) på behörigt avstånd. Sist var det ju MrTourette - den här gången är det Robert Carlyle, som spelar Rumpelstiltskin i 5:ans serie "Once upon a time".


Lite störande med de amerikablekta tänderna, men utöver det så är han en riktig goding i mina ögon. ;-)

Har alltid haft förkärlek för lite udda utseenden. "Defekter" typ sneda tänder, krokig näsa, ärr, rynkor etc. tycker jag kan vara skitsnyggt! :-) Dock har de män jag varit tillsammans med genom åren tvärtom ofta varit regelrätt snygga. Alltså snygga enligt mall mer än genom charm! hehe ;-) Vet inte varför det blivit så för som sagt - tittar ofta efter män med mer udda utseende.

Älskar ju även "vuxensagor" och det är precis vad "Once upon a time" är. Här är seriens trailer, om ni vill få lite inblick i vad den handlar om.


RSS 2.0