En kortis

Sonen sitter och spelar gitarr/sjunger i bakgrunden just nu och nyss lagade han middag åt oss - köttfärssås och spagetti. Det är tur att han bor hemma fortfarande (igen) så det finns något som liknar liv omkring mig, när jag är som mest låg och det är jag tyvärr idag. Otroligt jäkla låg till och med. :-( Urtrist och energidränerande att befinna sig i den uppgivna svarta gegga som alltför ofta präglar mina dagar. Dessutom med större kraft ändå sedan några månader tillbaka. :-/
 
(Har jag förresten låtit er få lyssna på sonens egen låt "Heart"? Om inte så lyssna gärna nu. :-) Den är utlagd av Gustav Wulff, den producentstuderande kompis han spelar in sina låtar ihop med. Visst är de duktiga?!)
 
 
Varenda cell känns just nu helt utan energi. Får som mjölksyra av minsta, minsta lilla. T.ex av att skriva på tangentbordet. Men ändå tvingar jag mig att klara av att göra annat än bara ligga i sängen och tjuta, vilket är vad jag skulle göra om jag inte disciplinerade mig själv så hårt som jag gör, (och alltid gjort ...). Har idag putsat köksfönstrena, trots att armarna kändes som svaga, skakade sytrådar. Sonen lovade dock att putsa i vardagsrummet innan första advent, tack och lov.
 
Försökte mig ju på att gå på krog en sväng i lördags. Blev nu inte så lång utgång (knappt en timme), för det visade sig att bandet tydligen började spela redan under sena eftermiddagen och slutade spela redan vid 22. :-o Otroligt snopet! Men vi (syrran, hennes boyfriend och jag) hann i alla fall höra ett antal låtar och det lät kanonbra. Både syrran och jag försökte fota bandet, (Steve Future) men det blev tyvärr inte bättre än såhär:
Ja just det - lovade ju att visa en bild på hatten jag lånade av exsvärsonen och sonen min tog en bild på mig med den på, precis innan jag skulle ge mig iväg ut. Tyvärr var det så mörkt i rummet, så det blev inte bättre än såhär det heller, hehe. Knappt man kan se hatten, men jaja ... det får duga. ;-)
Nej, orkar inte skriva mer än så idag. Eventuellt ska jag försöka mig på att spela in lite fler av mina egna låtar ikväll. Om jag orkar hantera gitarren vill säga, för den där mjölksyrekänslan kommer ju även av gitarrspelande. :-/ Skit! Men jag kanske ändå gör ett försök.
Om inte annat så för att lägga fokus på något annat än måendet och detta :-o ;-):
Ha en fortsatt bra vecka, gott folk!

Liten uppdatering bara

Sedan sist har jag - TADAAAA - spelat in ännu fler av mina egna låtar. Överraskande vá?! ;-)
Lägger just nu så mycket fokus jag bara kan på just den biten. Av många orsaker, utöver att det är kul.
I onsdags fick jag förresten helt oväntat tre låtar spelade i Radio Gagnef (nära Falun, men stationen kan höras över hela Sverige tydligen). :-o En tjej jag inte träffat på typ 20 år är nämligen programledare där och frågade mig om hon fick spela en av mina låtar och det fick hon såklart. Hon spelade som sagt dock hela tre stycken och "hotade" med att spela fler en annan dag. :-) Otroligt smickrande och hur kul som helst - har aldrig blivit spelad på radio förut, så det var ju verkligen speciellt! :-)
 
Idag ska jag göra något så ovanligt som att gå ut på pub/krog. Måste försöka ta mig ur det känslomässiga vakuum jag befinner mig i och eftersom det här "i byn" ikväll spelar ett band som jag gillar, (Steve Future), så tänkte jag passa på att göra ett försök till socialiserande. Får se hur det går. ;-)
 
Har fått hattfnatt - har haft det i perioder i livet - så idag var jag till exsvärsonen (som har en halv hattaffär hemma, hahaha ;-) ) och testade några. Vad tycks?
Ovan - Den här bilden är från ett annat tillfälle då jag testade exsvärsonens hattar.
Ovan - Den här, bland annat, testade jag idag. :-)
Den jag sen bestämde mig för att låna får ni kanske se foto på (från ikväll), en annan dag. ;-)
 
Annars har jag jobbat och umgåtts med sonen en del. Hade även dottern och barnbarnen här på middag förra helgen och var upp till dem och installerade en dator åt dottern någon dag efteråt.
Ha en skön fortsatt helg, gott folk!

Mitt Soundcloud börjar fyllas på

Har fortsatt ägna mig åt musik och försöker spela in mina egna låtar i turbofart. De tar bara typ en kvart styck, eftersom jag är alltför otålig för att hålla på längre än så, haha. Tolv av dem har jag nu hur som helst lagt helt öppet i min Soundcloudsida. Och turbofarten måste jag också hålla, om jag ska orka/hinna spela in alla otaliga låtar jag skrivit genom åren, innan jag tröttnar igen och allt bara blir liggande.

Och ja, jag vet att gitarren ibland är ostämd och allt emellanåt låter surt och osynkat, men ni får ta det för vad det är - nämligen ett försök av mig att få mina låtar inspelade på enklaste vis bara. ;-) Här kan ni i alla fall direkt lyssna till de originallåtar jag hittills öppnat upp - för den som vill.

 
Utöver det har jag bland annat jobbat. Håller ju mest på med ekonomi och älskar att sitta och fakturera/bokföra. Bli sådär helt uppslukad av siffror, siffror och ännu mer siffror. Skönt, eftersom hjärnan är så fokuserad då, (det är ju rätt viktigt att det inte blir fel, så att säga ...) och kopplar bort allt annat som annars tar plats inne i skallen och får mig att bara bli ledsen, arg, besviken och allmänt bläig.
 
HIttade förresten häromdagen det här roliga "Bitstrips" som folk håller på med numera. Har samlat ihop en del av mina strips till två "klumpar". Har gjort fler än så efter det, men de kanske hamnar här en annan dag. :-)
Vad säger ni - har jag inte lyckats få min serie"gubbe" rätt lik mig själv?!? hahaha ;-)
 
Natti, natti, gott folk!

Musikisolerad

Fortsätter att vara totalt isolerad i/med musik/inspelningar. Orkar inte känna och tänka och existera i det "verkliga livet" just nu och då passar det perfekt att helt hänge sig åt det jag ändå tänkt göra så länge, nämligen att spela in alla (eller många i alla fall) av mina egenskrivna låtar. Bättre sätt att få tiden att gå, samtidigt som jag gör något jag faktiskt tycker är kul, går nog inte att uppbringa. För mig alltså.
 
En del av det jag spelar in lägger jag i min -sida fortsättningsvis, så om någon har intresse av att lyssna så är det bara att gå in där. :-) Har lagt upp fler låtar än som syns offentligt än så länge, men det kommer mer varteftersom, som går att lyssna till.
 
 
Mer då ... nja ... orkar och vill fortfarande inte gå in på något direkt personligt kring varandet. Vet inte om jag någonsin kommer att orka och vilja det här igen, men man vet ju aldrig. Men just nu känns det avlägset att "blotta sig" på det viset, så ni får nöja er med den här lite mer ytliga formen av skrivande.
Ovan - Vacker vy från bilen, under min lilla helgtur.
 
När jag inte jobbar så går jag förövrigt knappt utanför dörren längre. Men jag var ut och iväg en sväng i fredags/lördags i alla fall. Först på en biltur för att besöka en person som har den unika förmågan att få mig att känna mig ganska glad och lugn och sedan med syster på shoppingrunda. Vi har fått Dollar Store till "byn", så dit var vi bland annat. Asfräsch affär med en massa "bra-att-ha" nästintill gratis, så därifrån plockade jag med mig en hel del hem. Ett nytt duschdraperi t.ex. Otroligt hur en sådan ändå liten detalj kan förändra helheten i badrummet på ett kick. :-)
 
Rent fysiskt (fast säkerligen starkt påverkat av psyket ...) är kroppen extremt stessad. Och slutkörd. :-/ Och inte blir det ju säkert bättre av att jag mest är stillasittande och storrökande. :-( Men det är nu som det är med den saken och jag orkar inte göra något åt det för tillfället. Förhoppningsvis vaknar jag snart upp ur den djupare svacka jag befinner mig i och försöker ta hand om mig på lite bättre sätt än jag gör nu.
 
Ojdå ... nu skrev jag ju lite blottande, personligt ändå, fast jag inte skulle, ;-) men jaja ... skitsamma. Att jag mått mer eller mindre dåligt och det mer eller mindre konstant under lååååång tid är ju knappast någon hemlighet för er som brukar vara härinne ändå och skulle någon läsa här som inte känner till det sedan gammalt, så hänvisar jag er till min sida "När själen gråter", om ni vill veta mer om den sidan av mig.
 
Uppdaterar dock inte den sidan särdeles ofta längre. Fast jag borde nog. Mest för att hjälpa till med att få människor att inte se psykiskt dåligt mående som så skamligt och tabubelagt som det ändå fortfarande är. Det är inte konstigare att må psykiskt dåligt än att ha någon fysisk åkomma och det måste präntas in i oss alla. Jag är långt ifrån en "svag" person, trots att jag levt med svår ångest sedan barnsben.
 
Det finns så många orsaker till att man kan drabbas av psykisk ohälsa och inget vaccin mot det finns heller, så vem som helst kan drabbas. Som sagt - det har inget med svaghet att göra.
(Följ gärna bannerlänken här nedanför!)
 
Mer än så får ni inte från mig idag. Må gott, gott folk! Ha en bra vecka!

Uppgraderad ljudteknik ;-)

Nu har jag tvingat mig själv att försöka lite till i det förbenade inspelningsprogrammet, för jag MÅSTE ju bara kunna få till ett vettigt ljud, tycker man. Så jag gjorde om låten jag spelade in igår och passade samtidigt på att öva på att lägga in fler ljudspår. Så det är sammanlagt sex spår på nya versionen.
 
Grundgitarr, bas och någon slags takt som jag utför på gitarren samt leadsång och stämsång.
Spelar den även lite snabbare än i gårdagens, skrapigare version. Tyvärr råkade slasksångens spår läcka igenom lite stundvis, men men ... jag blir väl bättre på att hantera programmet för var gång jag försöker, antar jag. :-) ;-)
 
 
Har ju haft nattgäst i form av finaste Catrin. Vi fick ordentligt med pratstunder, både igår när hon kom och idag morse/förmiddag. Det är inga lättsamma samtal vi för, hon och jag, haha. Men vi tycker båda om lite djupare, analytiska diskussioner, så det passar oss bra. :-)
Ovan - Catrin och jag för sex år sedan. Jisses vad fort åren går. :-o
 
Resten av dagen/kvällen har jag "lekt" i musikprogrammet. Suttit med gitarr, mick och hörlurar och spelat/sjungit som en tok. Har spelat in två egna låtar också, vilka jag dessvärre inte kan lägga in här ännu, eftersom de båda är med i högen jag skickade till melodifestivalen och spelar man dem offentligt under uttagningens gång, diskas man direkt. Och det vore ju synd. :-o ;-)
 
Utöver det har jag idag (eller igår redan egentligen) fått erfara ännu en gång att näe - saker och ting är inte rättvisa här i världen. Varken i stort eller i smått. Men som det ju t.om står i bibeln; "för den som hava, skall vara givet". Jaja, får trösta mig med att materiella ting INTE är vad som ger en människa sann lycka. Det är jag HELT övertygad om.
 
Ha en bra söndagkväll, gott folk!

Musikterapi

Ni som lyssnat på klipp jag lagt ut på mig själv, vet ju att jag har noll koll på ljudteknik och inte har det blivit bättre med åren, trots att jag faktiskt fick en snabblektion av exmaken (som är ljudtekniker bl.a) för inte så länge sedan. :-o ;-) Har nog helt enkelt inget tålamod och allt jag spelar in tar typ tio minuter, sen ska det bara vara klart tycker jag. hahaha
 
Hur som helst - sonen har ett program i sin dator som verkar så lätt och fiffigt att spela in igenom och när han spelar in sig själv så låter det faktiskt riktigt ok, men när jag nu idag (på tio minuter ... eller ok, max en kvart då ...) testade samma program så blev det ÄNDÅ skrälligt, distat, vasst och obehagligt att lyssna till. :-o Åhhh. Irriterande som jag vet inte vad.
I alla fall så spelade jag alltså idag in en cover av en låt jag egentligen aldrig lyssnat på förrän igår, när jag åkte hem från jobbet och den kom på radion. Inte förrän då slog det mig hur bra den var. Och såklart borde man inte ge sig på att "coverera" (eget ord ;-) ) en låt som denna, men jag gjorde det ändå - eftersom jag blev så tagen av den. Och jag har gjort den helt på mitt eget sätt, har inte ens försökt göra den på "rätt" sätt.
 
Om ni står ut med badrumsaktigt, vasst ljud så går den att lyssna till här. Spelar gitarr och har lagt en liten stämma på sången också, för att piffa till det lite. ;-)
 
Sonen spelade förövrig också in en cover - via samma program - häromdagen och den är ju hur vacker som helst och går att lyssna till här, för den som är nyfiken. :-)
 
Jo, har väl inte berättat förresten att jag skickade in 12 !! låtar till melodifestivalen i år. :-o Sonen och en kompis till honom skickade nämligen in ett par låtar och han/de gjorde det en kvart innan slussen stängde för uppladdningar från allmänheten och när jag ändå satt där och tittade på så tänkte jag att äh, jag skickar in lite jag också. haha
 
Om jag för ett ögonblick skulle tro att det fanns en chans (risk ..) att bli antagen, hade jag kanske inte skickat in dem. Förmodligen inte. ... Skulle ju därför vara nästan komiskt OM jag fick med en låt och ännu mer komiskt om jag då tvingades framföra den själv. Det står nämligen så i reglerna, att den som sjunger/spelar på inspelningarna måste vara beredd på att även göra så i tävlingen. Men det kan även vara så att man får med en låt, men en annan framförare ses ut. Man får väl hoppas på det sistnämnda då - om jag nu skulle ha sådan (o)tur att det väljer en av mina bidrag. ;-D
 
Däremot vore det ju SKITKUL om sonen med kompis fick med en låt i tävlingen, så jag håller tummarna för dem! Sonen skriver låtar på löpande band - precis som jag gjort periodvis under livet. BRA låtar skriver han dessutom. Riktigt bra! Ska lägga in lite av dem här framöver - när/om han tillåter.
 
Hade tänkt gå ut ikväll, men jag mår inte bra (på något sätt överhuvudtaget) så jag hoppar över det ändå. Däremot ska en väninna till mig sova över här inatt. HON ska nämligen ut - tillsammans med min syster - och behöver sovplats, eftersom hon inte bor i "byn" och syrran har fullt hus redan. Så lite social ska jag ändå försöka vara en stund ikväll och imorgon bitti. Som tur är känner jag henne så pass väl att jag inte behöver spela teater och låtsas vara annat än jag är. Vi har till och med bott ihop ett tag i ungdomen, Catrin och jag. Under samma period som vi spelade i samma band och det mesta kretsade kring just musik, musik, musik.
Ovan - Jag och Catrin i våras när hon var på besök hos mig senast.
 
Nej, måste iväg en snabbis nu och handla lite frukost, så jag har något att bjuda min nattgäst på imorgon. :-)
Trevlig helg - gott folk!

RSS 2.0