Påskaftonsnotering

Tänkte lite snabbt sammanställa vad som skett sedan jag skrev senast.
 
Efter sonens show (se föregående inlägg) kom han till mig och vi hade ett drygt dygn på tu-man-hand, innan han skulle till London. Mysigt! :-) Vi pratade massor och pysslade lite med musikteori (OCH praktik såklart :-)), eftersom det bl.a kommer att ingå i hans studier på TMS, under kommande år.
 
Syns det att jag skaffat mig Instagram?! ;-)
 
I måndags kom även dottern och barnbarnen och gjorde sonen och mig sällskap.
Lär ju ta ett tag innan vi alla är samlade samtidigt igen. Tyvärr.
 
 
Ovan - En vemodig moder (jag alltså), som just sagt hej då till sin älskade son, som ska bo i London ett år framöver nu. Jobbigt med så tudelade känslor kring det hela, för som sagt ... trots att jag är GLAD för hans skull, så tycker jag att det är jobbigt för egen del. Han är ju dessutom min minsting och att uppleva det enda kvarvarat hemmaboende barnets ivägflytt från "boet", är fan INTE lätt! :-o :-( ;-)
 
Ovan - På tisdag morgon skjutsade sonens far och bonusmor sonen och hans reskompis till flyget. (Fotot har jag lånat av bonusmodern.)
 
Funderade fram och tillbaka på om jag skulle ta ledigt några timmar från jobbet och åka med och vinka av honom/dem, men sonen och jag kom överens om att det nog var bättre att jag lät bli. Det skulle blivit så ohyggligt sorgligt annars, eftersom det garanterat skulle uppstått stort tårflöde ... ;-)
 
Jobbade alltså i tisdags och under dagen fick vi besök av brors äldsta dotter och barnbarn, (och jycke), på kontoret. Lille Carl är nu sju veckor gammal och urgullig! :-)
 
 
Väl hemma igen kom särbon, (han är kvar ännu), och under onsdagen var vi iväg till Bromma för att hälsa på hans mor som ligger inlagd på sjukhuset där.
 
I torsdags jobbade jag igen - halvdag dock - och mot kvällen bjöd jag in min syster Tita och min dotter med familj på skärtorsdagsmiddag. Mysigt och mumsigt! :-)
 
 
Igår, långfredag, umgicks jag med min syster Tita. Först var vi iväg på lite loppisrace (på jakt efter ett matsalsbord, men vi hittade inget) och på eftermiddagen bjöd syrran på god laxmiddag. :-)
 
Vad har ni själva gjort under påsken?
 
Avslutar med en gullig bild (som jag "snott" på FB) på dottern min. :-)
 
Till nästa gång - må gott, gott folk!

Vår hår/modeshow och lite depp ...

Är i ett obehagligt, gungande känslosvall (kring både det ena och det andra ...) och orkar inte skriva något om vare sig det eller något annat just nu, men jag tänkte ändå lägga in ett litet urval av bilder från lördagens "Vår hår/modeshow", som sonens salong (MariaSalongen) bjöd på.
 
Herr/Dam hår/klädmode - våren 2013.
Herr/Dam hår/klädmode - våren 2013.
Herr/Dam hår/klädmode - våren 2013.
Herr/Dam hår/klädmode - våren 2013.
 
Efter själva hår/mode/catwalksdelen, följde showuppträdanden.
 
Ovan - Sonen min gestaltar Eddie Mercury och uppträder med låten "The show must go on".
 
Ovan - Celine gestaltar Amy Winehouse och uppträder med låten "Rehab".
Nedan - EmilArne gestaltar David Bowie och uppträder med låten "Rebel rebel".
 
Ovan och nedan -
Sonen och dotter min gestaltar Gaga (x2) och uppträder med låten "Born this way".
 
Ovan - Mina "barn" (sonen tv. dottern th.) i Gaga-gestaltningar.
Nedan - Mina "barn" igen och tv. om dem Celine (min dotters svägerskas dotter), som gestaltade Amy Winehouse.
 
Spelade in Gaga-numret (med båda mina barn uppträdandes alltså!) med mobilen.
Visst är de modiga, ungarna mina?! ;-) (Ps. Observera min sons höga klackar, hehe.)
 
 
Har haft sonen min hos mig sedan igår eftermiddag, (han stack nyss iväg till sin sista arbetsdag på MariaSalongen) och jag kommer bara träffa honom en kort stund till ikväll, innan han beger sig till sin far, för att imorgon bitti flyga iväg till London, för minst ett års musikstudier på TMS.
 
Det känns SKITJOBBIGT för mig! MEN ... jag är såklart GLAD åt att sonen är modig nog att göra allt för att förverkliga sina drömmar och önskar honom ett STORT, stort LYCKA TILL!! <3
Han har ledigt någon vecka runt midsommar och då hoppas jag på att vi ska kunna åka iväg till Hangö, Finland tillsammans. Där bor ju min mor och där har vi firat de flesta midsomrarna, under hela mitt liv.
 
Återkommer när jag känner mig lite piggare och gladare någon dag.
Tills dess - må gott, gott folk!

Fredagsmys och lördagsshow

Ett litet snabbinlägg bara, när jag nu ändå har lite tid och lust över. ;-)
 
Jobbade som sagt igår, fredag. Åtta månader har snart gått sedan jag började mina två-dagar-i-veckan på Borg & Merio Fastighetsförvaltning AB. Min brors firma, vari även min syster Tita arbetar sedan några år tillbaka. Min huvudsakliga uppgift där är numera fakturering/bokföring, men jag utför även andra administrativa uppgifter, i mån av tid.
 
T.ex tar emot samtal via telefon och mail, tillverkar och upprättar namnremsor till dörrar/portar och tvätt/garagebrickor/nycklar. Har kontakt med diverse kunder/leverantörer, tar emot felanmälan, skriver arbetsorder och ser till att jobben kommer i händerna på rätt hantverkare. Beställer vissa varor/material, skriver diverse allehanda protokoll/dokument/listor/aviseringar, etc etc. Det ingår MÅNGA moment och uppgifter för en administratör på ett företag likt brors, så omväxlande är det absolut! :-)
 
Två "stelknäppa" foton från igår, hehe.
Ovan - Bror och syster min, under lunchen igår. Nedan - Bror och jag.
 
Kvällen igår ägnade jag åt umgänge med <3 mina barn <3. BARA vi tre!! :-)
Vi hyrde en film (dansk kostymfilm - "A Royal Affair") och köpte flera kilo snask, haha. :-o ;-)
 
 
Mysigt! :-)
Bra, men dock liiiite väl deppig film, men skitsamma - vi fick vara tillsammans en stund, bara vi, i alla fall. :-) Lär ju dröja till nästa gång, eftersom sonen som sagt flyttar till London (för minst ett år) på tisdag.
 
Idag skiner solen. Särbon kommer lite senare och tillsammans ska vi sen gå och titta/lyssna på den hår/modeshow min son (och salongen han jobbar på) arrangerar - och som båda "barnen" mina ska uppträda musikaliskt under också. Spännande! :-)
 
Ovan - Sonen min var med i gårdagens lokaltidning, angående kvällens show.
 
Önskar er en skön lördag, gott folk!

Ännu en torsdagsuppdatering

En vecka har passerat igen sedan senaste uppdateringen.
Jobbade som vanligt förra fredagen. Var helt slut när jag kom hem och mot kvällen "ramlade" jag i min ensamhet ned i någon slags deppdipp och låg och dval-kollade på TV:n, tills jag somnade.
 
Igår, onsdag, arbetade jag igen. Kände mig helskum hela dagen. Frös, var skakig och nervös i hela kroppen och mådde bara allmänt urk. :-( Vet inte riktigt vad det är som pågår, som gör att jag var och varannan dag plötsligt blir så "down" och fysiskt klen, men kul är det ju inte. :-/
 
Direkt efter jobbet åkte syrran till systerdottern Tanja, för att fira henne på 36-årsdagen.
 
Var återigen HELT slut (till kropp och själ!) när vi kom hem. Urtrist! Vill ju vara pigg, glad och må bra! Jaja ... det finns lite blandad kompott orsaker till att jag just nu kanske känner mig lite mer stressad och omtumlad än vanligt, men ändå ... Är TRÖTT på att vara så "skör" i måendet! :-/
 
Imorgon blir det åter en dag på Borg & Merio och till kvällen har jag bjudit hem båda mina barn för att få vara lite på tu-man-hand med dem, innan sonen beger sig till London. Vi ska hyra någon bra film, äta snask och bara mysa ihop, tänkte vi. Bara vi tre! :-)
 
Har återigen "snott" lite bilder från mina barns FB-sidor.
 
Ovan - <3 Dottern. Nu med en lite mörkare blond nyans på håret. Fint! :-)
Nedan - Mina underbara <3 barnbarn på sonens salong. :-)
 
Ovan - <3 Sonen. Tänk, om bara fem dagar beger han sig till London för ett års musikstudier på TMS. Hur ska jag stå uuuuut utan honom?? :-( Men igen - ÄR ju såklart glad för hans skull!
 
På lördag anordnar sonens salong (MariaSalongen) förövrigt ännu en hår/modeshow, med både catwalk och musikuppträdanden. Såklart ska vi dit och titta/lyssna. :-) Blev ju stor succé i höstas, så jag förväntar mig en minst lika underhållande show denna gång!
Återkommer säkerligen med bilder därifrån, i mitt nästa inlägg. ;-)
 
 
Till nästa gång - Må väl, gott folk!

Nostalgi och umgänge

OJ, vilken intensiv förra helg det blev. KUL, men energikrävande!
 
Först jobbade jag ju hela dagen i fredags. Direkt efter åkte jag till Bromma flygplats för att hämta upp min barn/ungdomskamrat Gitte, som kom med flyget från Malmö.
 
Gitte sov hos Marita (en annan av även mina barn/ungdomsvänner) på fredagen, så jag skjutsade dit henne. Marita bor alltså i "min" stad, men ändå ses vi faktiskt aldrig. Inte ens råkar på varandra någonsin. :-o (Ska bli ändring på det nu dock. ;-) )
 
På lördagen åt Gitte, Marita, syrran min, Catrin och sig själv middag hos mig. Vin, (förutom för mig, som inte dricker alkohol alls längre), skratt och tjatter följde under nästan sex timmar, innan vi stack iväg till kvällens Lokalitetsrock i nostalgins tecken.
 
Lägger in en hög foton här.
 
Ovan - Tre barn/ungdomsvänner. Från vä. Marita, Gitte och jag, hemma hos mig.
Vi lärde känna varandra för drygt 40 !!! :-o år sedan!
Ovan - Gitte och jag 1971 och 2013.
Ovan - Marita och jag 1975 och 2013.
 
Ovan - Min vän Catrin var också med. Henne har jag dock inte känt riktigt lika länge, utan lärde känna som 15-åring, då vi började spela i samma band - Smile. (Hehe ... måste ju lägga in ett ljudklipp från Smiletiden - inspelat i replokalen tidigt 1980. Det är jag som sjunger och Catrin spelar bas och körar.)
Ovan - Det var tre nostalgiband som spelade på Old Bell, Nynäshamn denna kväll, men framför allt var det detta vi var intresserade av. Gitte var nämligen tillsammans med sångaren, Micke, då TRÖTT var som mest "inne" i slutet av -70, början av 80-talet. Hur kul som helst att höra dem nu igen! :-)
Ovan - Min kära systeryster var också med - både hos mig innan och till konserterna.
 
Gitte sov över hos mig på lördagen. Vi kom nog inte isäng förrän framåt 05-tiden och vaknade sedan alltför tidigt på söndagen igen. Efter en lång frukost med mer babbel, stack vi iväg på en liten biltur genom stan och därefter körde jag henne till Marita igen.
 
Ja, så såg helgen ut och på måndagen umgicks jag sedan med dottern och barnbarnen några timmar. Tisdagen ägnade jag åt själsvård och tvätt, onsdagen (igår alltså) jobbade jag igen och på kvällen hade jag sällskap av sonen. Uscha ... bara tolv dagar kvar nu, innan han sticker till London på obestämd tid. Känns sorgligt för mig, men KUL och spännande för hans skull, såklart!
 
Mer får ni inte från mig idag. :-) Må gott, gott folk!

Fullt upp ...

Oups, begriper inte hur dagarna kan fladdra förbi i sådan fart och varför jag alltid "glömmer" att göra lite noteringar härinne, men, men ... Nu kommer det lite igen i alla fall.
 
Först MÅSTE jag få beklaga mig lite, även om jag medvetet försöker låta bli det så gott jag kan numera men ... jag ÄR så jäkla stressad invärtes att det skulle vara en ren lögn att INTE ta med det, när jag beskriver mina dagar. :-/ Från mellangärdet upp mot halsen har jag KONSTANT som ett tryck och en obehagskänsla som inte riktigt går att beskriva. Känner mig som att jag behöver kräkas, fast helt utan att må illa och det känns som att allt i bröstet vänder sig ut och in - liksom vrider sig - om någon förstod den förklaringen?. Har haft så korta stunder tidigare, men inte som nu, HELA TIDEN i princip. :-o
 
 
Var iväg till läkare förra veckan också, egentligen bara för att få mina recept (på medicinen jag äter sedan drygt 20 år tillbaka mot min ständiga hjärtklappning) förnyade, men jag har ju även haft lite högt blodtryck de senaste åren (sedan jag testade den förbenade Cymbaltan) och just denna dag var det inte bara lite, utan mycket för högt. :-o Så läkaren skickade en remiss för utredning på det, till ännu en hjärtspecialist. SUCK! :-( Blir ju även hyperstressad av alla jäkla utredningar jag ska på hela tiden och det gör ju knappast kroppen/trycket/pulsen lugnare. ...
 
Så - nog om (o)hälsan just nu!
 
Jobbat har jag såklart också gjort - på Borg & Merio. Igår blev förövrigt "min" bil Inga loggad också, men jag har tyvärr inte hunnit fota henne MED loggorna på. Ska göra det vid tillfälle, så ni får se. Tills dess - en bild på söta Inga ute på "ön".
 
Denna dag, torsdag, ska jag ägna mig åt storstädning.
Imorgon kväll, efter jobbet, ska jag nämligen hämta upp min gamla barn/ungdomsvän Gitte på Bromma flygplats. Vi lärde känna varandra i princip direkt när jag flyttade till Sverige, som knapp sjuåring. Vi gick i samma klass under hela grundskolan och umgicks FLITIGT tills hon -85 träffade en skåning och flyttade till Malmö, där hon bor ännu - med samma man och tillsammans har de tre söner.
 
Ovan - Gitte och jag i första klass. :-)
 
Vi har sedan hennes skåneflytt träffats väldigt sällan och sporadiskt, men hela tiden haft någon form av kontakt genom brev, telefon och FB. Minns inte ens när hon senast var till Nynäs, men jag har varit till henne i Malmö några gånger - senast -07, tror jag det var. Såhär såg vi ut då:
 
Under helgen ska vi även träffa en annan gammal barn/ungdomsvän, Marita. Även hon gick i samma klass som oss under grundskolan. Har dock haft mycket mindre kontakt med henne efter det, trots att vi numera faktiskt återigen bor i samma stad. :-o Ska bli KUL att träffas igen! :-)
 
Gitte var under tonårstiden tillsammans med sångaren/låtskrivaren i punkbandet TRÖTT (numera sjunger/skriver han i sitt egna "Micke Lorentzson Band" - Lyssna gärna på hans låt "70-talets barn") och en av orsakerna till att hon nu väljer att komma upp hit, är att det bandet har återförenats för en nostalgispelning på lördag. Naturligtvis ska vi dit och lyssna/titta på dem! :-)
 
Misstänker att "halva stan" kommer att finnas på plats. I alla fall de som är runt vår ålder och som alltså var tonåringar samtidigt.
 
Även två andra band som var aktuella under den perioden, kommer att spela. Hela "jippot" arrangeras av "Lokalitetsrock". En av Isterbands låtar gillade jag skarpt på den tiden det begav sig.
Nämligen denna - med sång av en basist som spelade på heltid (i HogInThePound) ihop med min exmake, när vi var gifta.
 
På lördagen kommer även min fina vän Catrin och min systeryster Tita, så vi blir alltså fem kvinnor, (med mig, Gitte och Marita), som ska ut på nostalgikväll ihop och innan dess ska vi sitta hos mig och tjattra. Spännande! ;-)
 
Nä, städning var det ju! ;-)
Avslutar med ett vårtecken. Bilden är tagen utanför Borg & Merio igår.
Må gott, gott folk!

RSS 2.0