<3 Lilla My, älskade hund! <3

Helgen har varit vidrig, rent ut sagt.alla sätt och vis! :-( Men det värsta av allt har ändå varit Lilla Mys sjukdomsplågor. Mitt hjärta har blödit över henne. Nu har hon äntligen fått frid - imorse somnade hon in för gott.
Älskade, fina, underbara Lilla My. Saknar dig oerhört redan! :-( <3 <3 <3
Vill i bedrövelsen jag känner passa på att uppmana alla som har djur att för hel_ _ _e se till att ta ansvar för dem! På ALLA vis!! Var lyhörda för hur de mår, så de får hjälp i tid, om de blir sjuka och/eller råkar ut för olyckor! Se till att de får den omvårdnad de behöver - ALLA dagar! Se till att de är försäkrade!! Och klarar du inte de "kraven" ... skaffa inga djur!!
 
Nu ska jag lägga mig under täcket och gråta resten av dagen! :-(

Energidränerad och låg ...

Är så fruktansvärt jävla "låg" just nu och totalt utan energi. Samtidigt som jag är så upp-i-varv invärtes att det känns som jag ska explodera vilken sekund som helst. UTMATTANDE! :-(
 
Har hur som helst sedan sist bland annat jobbat lite igen.
Ovan - Min bror och min syster, som jag jobbar med på Borg & Merio.
Nedan - Min bror igen och jag, utanför ingången till B & M.
 
Har även varit ut till "ön" över helgen igen. Denna gång en dag kortare dock, eftersom särbon och jag igår åkte "hem" för att hjälpa min dotter med en grej och idag har jag skjutsat särbon tillbaka till färjan ut till "ön" och är nu för ovanlighetens skull helt ensam en stund, tills sonen kommer hem från jobbet.
På färjan över till "ön" i lördags. Har hört att om man ler, kan man lura hjärnan att tro att man är glad. Även när man inte är det. Hehe ... nja ... funkar väl sådär va?! ;-)
 
Som sagt ... mår INTE bra alls. Känner mig så sönderstressad till kropp och själ att hälften vore nog och vet inte riktigt hur jag ska få mig själv lugnare igen?!? :-/ Vet inte vad jag vill, vad jag orkar, OM jag orkar, vad jag ska göra med det ena och det fjärde, osv. osv. Virrvarr och med en kropp som är på bristningsgränsen, jagar jag bara på och försöker låtsas som det regnar men ... det fungerar sämre och sämre för var dag som går, att köra med den strategin.
Bilkörningsvy, igår eftermiddags. Såg dock enormt mycket vackrare ut på riktigt, än det gör på fotot.
 
Minns att en terapeut en gång för länge sedan sa följande: "Hjärnan kan du lura rätt länge, men kroppen lurar du inte lika lätt." Och för mig ÄR det ju så, att när jag känner mig stressad (vilket jag nästan alltid gör - oavsett VAD jag gör), så sätter det sig i kroppens funktioner, tills jag knappt kan stå upp längre. Så otrooooligt enerverande att vara och fungera så!
 
Nej, måste väl försöka tillreda någon form av middag idag också, åt mig och sonen. Blir nog kassler i ugn och ris, tror jag. Må gott, gott folk!

Hår/Modeshow och illamående ...

Min son, som är frisör, var idéspruta och delarrangör till en hår och modeshow som gick av stapeln i lördags. Naturligtvis var jag och särbon dit för att kika och förutom sonens medverkan var även min dotter och båda mina barnbarn med som modeller.
 
Showen öppnades med att min dotter - tillfixad till Monroe-look-alike - sjöng "I wanna be loved by you" och hon gjorde det strålande! :-) Därefter följde en catwalkshow som visade frisyr/klädmodet från 50-tal till nutid. Tänkte lägga in lite bilder (tyvärr i rätt usel kvalité) här:
Ovan - Dottern min som Monroe - 50-talet.
Ovan - Kvällens konferencier jämför sina vader med 60-talsmodellerna.
Ovan - 70-talsmodeller.
Ovan - Mina barnbarn som barnmodeller (min dotter, deras mor alltså, syns även i bakgrunden).
Ovan - 80-talet i fokus - med 50-tal i bakgrunden (min dotter) tv. och 60-talet till hö.
Ovan - Barnmodellerna catwalkar. Se så världsvant mitt yngsta barnbarn vinkar åt publiken. ;-)
Ovan - Nutidsmodellerna.
Ovan - Brudpar och festfolk. Mina barnbarn fick bära brudens klänningssläp.
Ovan - Sonen min avslutade showen med att sjunga (och spela piano) "Hair" (Lady Gaga).
Ovan - Sonens avslutningslåt, "Hair" (Lady Gaga), som efter halva låten vid pianot övergick till clubversion.
Ovan - Min son med sina två frisörskollegor efter showen. Även mitt yngsta barnbarn syns nere till vä. :-)
Ovan - I dagens lokaltidning var denna bild på fronten. Min dotter och äldsta barnbarnet, efter showandets slut.
Ovan - Även detta från dagens lokaltidning. Min son och hans två frisörkollegor tackar för sig efter showens slut. Nere till vä. syns även mitt äldsta barnbarn. :-)
Ovan - Även detta från dagens lokaltidning. Min dotter som Marilyn.
Ovan - Och avslutningsvis denna bild från dagens lokaltidning. Båda mina barnbarn som släpbärare.
 
Är mäkta stolt över båda mina barn och båda mina barnbarn!! :-) Modiga, kreativa och underbara är de, alla fyra!!
 
I söndags stack sen jag och särbon ut till "ön" och jag kom hem idag igen. Illamående som jag vet inte vad. Halva stan har kräksjukan och sonen min blev sjuk i söndags så ... risken finns att jag åkt på skiten jag också. :-( Men jag hoppas INTE!! Vill verkligen INTE spy nu också, när jag knappt blivit frisk från den segdragna influensan. Näe! Bläää! Jag ska ju jobba imorgon, så jag får bara inte bli sjuk. Men ... det känns onekligen som att det är på G, så som sagt ... risken är nog rätt stor ATT jag blir det. :-/ Jaja ... vi får väl se hur natten förlöper.
 
Må väl, gott folk!

...

Har sovit tio timmar, efter en fullspäckad dag på Borg & Merio igår, men mest är jag nog trött för att jag aldrig blir av med bacillen i kroppen. Hostar så jag nästan kräks och får efter varje hostattack skitont, kramp i luftrören. Och rätt vad det är får jag jordens svettfloder genom kroppen. Värk som fan har jag också i huvud, nacke, axlar och händer. Blir gaaaalen - vill må bra! En liiiiten stund i alla fall, tack.
Så här vackert ser det ut på morgonen, när jag viker ut från "min" gata, till Nynäsvägen, på väg till jobbet.
 
Gillar inte heller att jag får tillbaka mer och mer av mina "gamla" ångestsymptom och blir livrädd att de ska "ta över" mig igen. Antar att den rädslan skapar ännu mer ångest, så det bästa vore ju om jag bara kunde försöka nonchalera symptomen. Rycka på axlarna åt dem. Lättare sagt än gjort dock, då de visar sig fysiskt enbart. Känner mig så gott som aldrig stressad i skallen och har aldrig gjort. Nej, det sätter sig i kroppens funktioner på mig - stress.
 
Min ångestbild är oerhört komplicerad, eftersom jag burit på skiten under hela livet, i princip och jag därför har ett så fastetsat och av gammal vana blixtsnabbt beteendemönster inom mig. Får nog bara försöka lära mig att leva med att min kropp gör lite som den tycker och fungerar lite som den vill från dag till dag och inte lägga mer fokus på det än vad som är nödvändigt för att klara vardagen. Så gott det går. För lätt är det inte, när stresshormonerna flyger som flipperkulor genom min lekamen. :-/
Väl framme på jobbet möts jag bland annat av dessa två - min bror (Tomas Merio) till vänster och Igor Borg till höger. "Herrarna" som firmanamnet Borg & Merio kommer ifrån alltså. :-)
 
Idag har jag inte gjort många knop alls, vilket känts både skönt och behövligt. Var iväg på min veckoterapi (KPT/KBT), men annan nytta än så har jag inte presterat. Har inte orkat fysträna på flera veckor, eftersom jag dras med den här sega bacillen i kroppen. Men jag hoppas kunna börja igen nästa vecka!
 
Ikväll blir det tidig läggning igen, då fredagar (och onsdagar) ju numera innebär väckning 05.30 och arbete. Gillar inte riktigt att köra bil långt i rusningstrafik när det dessutom är halt, men det är väl bara att vänja sig, för vinter kommer det ju att vara ett tag framöver nu, vare sig jag gillar det eller inte. ;-) Särbon satte i alla fall på bra dubbdäck på bilen för några veckor sedan, så det ska väl gå bra, hoppas jag. :-)
 
Aslutar med att visa hur FULT det blivit på "min" bakgård på sistone. Man har "smackat upp" ett trevåningshus precis utanför mitt köksfönster. Grrrr!! ... Får se om vi alls får in någon sol på bakgården, när allt är klart. Irriterande att man får bygga såhär nära ett annat hus! Räckte ju med att de gjorde samma sak på andra sidan huset, för några år sedan. "Mitt" vackra, gamla hus ... intryckt mellan fula nybyggen. :-( Jaja ... man vänjer sig väl. Det brukar man ju göra kring det mesta här i livet.
Bilden är tagen idag, från mitt köksfönster. Jag som alltid haft så fin utsikt här, över buskar, träd, himmel och ett berg. Blir ju skitkul att få granninsyn såhär nära, från ett fult "legohus". :-( Hm ... :-/
 
Må väl, gott folk!

Rapport ...

Kom idag hem efter nästan fem dagar på "ön". Mår fortfarande rätt pyton, tyvärr. Det förbaskade halsontet vill inte ge med sig, (det förflyttar sig dock från ena sidan till den andra, från övre delen till den nedre i halsen) och hostar gör jag också fortfarande. Utöver det - om jag nu ska "gnälla" på hälsan - så känner jag mig yr, svag och konstigt bedövad på hudytan, mest överallt. Händerna känns dessutom klumpiga. Som om jag skulle vara genomfrusen, utan att vara det. Mysko! Och jobbigt.
 
Under de två senaste dygnen har vi varit iväg med Lilla My (särbons 9åriga schabrador) till veterinären två gånger. Hon har nämligen ett fult, djupt, varande sår på ena höften och är allmänt hängig och pipig. Tänkte att hon nog hade en rejäl inflammation med feber och behövde anibiotika, men efter första kollen verkade veterinären frukta något mycket värre, då hon var svullen och öm även på buken. Eftersom vi igår inte kunde få en röntgen gjord, fick vi åka iväg igen idag och tack och lov hittade man inget allvarligt i buken så ... min egen diagnos verkar varit den korrekta och särbon och My åkte sedan hem till "ön" igen - laddade med antibiotika och smärtstillande - medan jag begav mig hemåt.
 
Har idag haft otäckt nära till min "gamla" panikångest. Det var länge sedan nu jag hade en regelrätt panikattack, men som sagt ... idag har paniken legat på lur titt som tätt. Vill verkligen INTE få tillbaka den igen nu också!! Har varken tid, ork eller lust att behöva tampas med den sortens plågor igen. Det räcker gott och väl som det är! ...
 
Har i alla fall lyckats hålla ihop mig själv tillräckligt för att orka umgås lite med sonen, (innan han stack till sin far), inhandla nytt och byta ut trasigt lysrör och glimmer till akvariet, akuttvätta en maskin med kläder, tvätta håret och läsa lite jobbrelaterad mail. Ska strax isäng, eftersom det imorgon är onsdag och det betyder väckning 05.15 och arbetsdag. Syrran är ledig imorgon dessutom, så jag kommer att ha extra mycket att göra.
 
För att avsluta med något positivt, så vill jag berätta att båda mina "barn" var med i en artikel i lokalblaskan (NynäsPosten) idag. Gällande den show sonen min ska anordna på lördag och som dottern min kommer att agera modell i (som Marilyn Monroe). Scannade in artikeln, så här får ni också se den. :-)
 
Nattinatt! Må väl!

Glamour och hosta

Förkylningshelvetet sitter som berget fast i kroppen. Börjar bli otrooooligt trött nu på att hosta, hosta, hosta, ha ont i halsen och öronen och vara yr, svag, frysa och svettas om vartannat och känna mig allmänt urkig! TRÖTT! :-(
 
Jobbade hur som helst igår och det ska jag göra imorgon också. Vet inte om det är så klokt egentligen men ... verkar ju inte som jag blir piggare av att vara hemma heller så ... Jaja ... förr eller senare ger väl bacillfan med sig. (Fick förresten "skäll" via FB av en kusin till mig, för att jag svär så in i bäng, men alltså ... det är så jag är och pratar och klarar man inte det får man ge fan i att läsa helt enkelt! :-o ;-))
 
Sonen min, som ju numera jobbar på en salong här i "byn", har tagit initiativ till en modeshow (hår och kläder/skor) som går av stapeln på en lokal livebar om drygt en vecka.
Showen kommer att innefatta mode/frisyrer från 50-talet till nutid. De är tre frisörer som ska fixa alla modeller och lokala kläd/skohandlare får samtidigt visa upp sina varor på modellerna. Sonen har fått Loréal att sponsra själva showen, plus fixat "goodiebags" från dem. Han är driftig, sonen, när han är intresserad för något. :-)
 
Dottern min ska ockå vara med - som modell, plus sjunga introlåten till själva showen. Sonen klippte och testfixade henne häromdagen, till den hon ska föreställa under visningen. Här får ni två bilder på hur det blev.
Ingen ser väl INTE vem hon ska föreställa?!?! ;-)
 
Nej, nu ska jag hämta sista tvätten från tvättstugan, tvätta håret och sen blir det tidig läggning, eftersom jag ska upp 05.15 för att hinna till jobbet (Borg & Merio) i tid.
Må väl gott folk!

RSS 2.0