Lite bilder från sonens födelsedag

Firade ju som sagt sonens 21-årsdag igår och det hos hans far och bonusmor.
Lägger in lite bilder här. :-)
 
Ovan --> Sonen (x5) öppnar paket på löpande band.
Ovan --> Isoldepluttan, mitt yngsta barnbarn, var med på kalaset.
Ovan --> Mina fina "barn"! (x2)
Ovan --> Sonens bonusmor och hans far, vilka kalaset hölls hos.
Ovan --> Mor (jag alltså) och son! (Suddig bild pga darrhänt exmake som fotade, hehe.)
Nedan --> Son och far!
Ovan --> Efter kalaset ville min syster (som inte ville vara med på kalasfoto) handla och jag satt då kvar i bilen och väntade på henne och passade på att fota mig själv. Kraftigt överexponerat, men ändå. ;-)
 
Nu återstår inom närmaste veckorna "bara" en handfull födelsedagar till i min nära familjekrets. :-o ... Först min dotter, som fyller år på trettondagsafton, sen min syster några dagar efter, sen min mor några dagar efter syster, sen sonafadern (som jag visserligen inte brukar fira direkt längre) och sedan min bror den 26:e januari. Min styvfar fyllde också år innan januari var slut, när han levde och min biologiska far fyllde 2:a februari.
 
Jättekul precis efter jul. :-/ Och innan nästa födelsedag nu, ska ju nyåret firas in också. Vojne vojne ... Själv har jag dock inte planerat ett smack inför nyår. Har inte ens tänkt på att det ÄR nyår. Så oviktigt känns det detta år, för jo ... är konstant SÅ JÄVLA LÅG och orkar inte lägga energi på ett smack egentligen.
 
Så förmodligen firar jag (av eget val!) in nya året sittandes ensam, i raggsockor och fleecetröja. Kanske orkar jag inte ens hålla mig vaken över tolvslaget. Känns som en rätt överhängande risk faktiskt och ... det känns som det kvittar, ärligt talat.
Men Gott Nytt År, hur som helst - ifall jag inte skriver mer innan 2013 startat. ;-)

Sonens födelsedag!

Idag fyller min älskade minstingunge hela 21 år! Otroligt hur tiden går! 08:52 för 21 år sedan föddes han, på Huddinge familje-BB, efter bara 1 timme och 50 minuters förlossningsarbete.
 
 Ovan --> Här ligger vi på Huddinge Familje-BB och som ni ser vägrade jag ha på mig sjukhusets kläder och hade istället med mig egna "särkar" i svart spets, hahaha.
 
 
Vi ska fira sonen enkelt, med lite fika hos hans far och bonusmor, i eftermiddag.
 
Återkommer kanske mot kvällningen.
Tills dess - Må väl!

Annandagsmiddag

Åååh, känner mig som en uppstoppad gris efter helgens allt jäkla ätande. Urk! Fast det mesta var ju rätt gott, trots allt. Särskilt maten idag - rökt lammfiol med potatisgratäng och sallad - som jag intagit ihop med dottern med pojkvän och sonen min.
 
Efter maten gosade dottern med pojkvän lite - så gulliga så. :-)
 
Under dryga tre timmar satt vi och åt, mös och diskuterade en massa intressanta saker. :-)
Och nu ska jag strax isäng och upp igen 05.15 för att bege mig till Borg & Merio för lite arbete. Det är tur det går att ställa mobilen på ljudlöst förresten, för speciellt nattetid är det full aktivitet i min.
:-o Suck. Får se hur länge det ska pågå egentligen?!? ... :-/
 
Håll tummarna för att dagens blötslasktöande inte fryser till inatt och ger mig blankis att köra in till Stockholm på imorgon, tack. 
Godnatt gott folk, suss gott, eller vad ni nu ska göra! ;-)

God Jul i efterskott

Orkar inte skriva något - i vanlig ordning ... - men lite bilder från julafton kan jag bjuda på. Föreställande mina "barn" och yngsta barnbarnet. Jo, någonstans skymtar även jag och dotterns Roddy TheDog. ;-)
 
Vi åt, drack (inget med alkohol), delade klappar, umgicks och hade det mysigt som tusan. Senare på kvällen anslöt även dotterns boyfriend och tillsammans tittade vi på Snövitfilmen - den för vuxna alltså. Den var spännande och välgjord. :-)
 
 
Kom inte isäng förrän framåt 04, gäääsp.
 
Tidigare på julaftonen blev jag "störd" - via SMS, mobilsamtal och mail - av ett par personer som jag absolut inte vill ha att göra med och som jag uttryckligen sagt det åt också. Men det hjälper uppenbarligen inte. :-/ Jaja ... får försöka radera dem ur mitt system så gott det går bara.
 
Nu ska jag och sonen studera hans julklapp från sin far och bonusmor - en liten musikstudio som man kopplar till datorn. Spännande, spännande! :-) God fortsättning, gott folk!

Favorit i repris

Har läst/hört den här texten många gånger förut, men återhittade den i min syster Paulas blogg idag och eftersom den ÄR så kul, lägger jag in den i min egen blogg igen också. :-)
----------------------------------------------------------------------------------------------

HUNDENS DAGBOK

 

07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!

 << --- Min forna älskade schäfer Milly.

16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!

 

KATTENS DAGBOK

 

783:e dagen i fångenskap...
Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat. Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna.
Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.
Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna.
I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj.
Kom ihåg: lägg en på deras säng.


Mina forna underbara katter My och Max.
 

Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck.
Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat. På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst. Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer. Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som 'allergi'. Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.
De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar.
Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven.
Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar. Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.
Men jag kan vänta. Det är bara en tidsfråga innan mina planer slår i verket...


Ett snabbt nostalgi-inlägg

Är i min "låghet" ofta väldigt nostalgisk till sinnet. Det är som att jag då inte har några som helst tankar/känslor framåt i tiden, utan enbart bakåt, i det förflutna. Idag t.ex. har jag min dotters far i tankarna. En vacker, ömsint (men tyvärr alkoholiserad) konstnär, som dog (i cancer) veckan innan han skulle fyllt 50 år. :-( Det har gått drygt 10 år sedan dess.
 
Tänkte här visa en teckning han ritade samma år vår dotter föddes - 84. Satt bredvid honom när han ritade den och det tog honom inte mer än 5-10 minuter att få den klar, från första pennstrecket.
Har infogat hans vackra ansikte uppe i vänstra hörnet, som ni ser.
 
Skrev - 06 en lång text om honom och de år vi levde tillsammans. Den texten (med infogade bilder samt ljudklipp) finns här, om någon skulle vara nyfiken.
 
Återkommer kanske senare under dagen, om jag får ork och lust.
Må väl!

Julbord på Fjäderholmarna

Igår var jag med (delar av - alla kunde dessvärre inte följa med, av olika orsaker) Borg & Merio på julbord, ute på vackra Fjäderholmarna. Supervacker miljö, hela vägen dit och där och riktigt bra mat! Mer än så tänker jag inte skriva, (är så "låg" man kan bli nämligen ...), - däremot ska ni få se en hop bilder från gårdagen.
Färjan går från Nybrokajen, Stockholm, mot Fjäderholmarnas krog. En solig, vackert vintrig dag.
Är det inte en vacker färjetur i Stockholms skärgård, så säg?!! :-)
Vi står på däck och spanar på allt det vackra! Här är syster min och Igor.
(Jo, man ser en liten bit av mig där i bakgrunden också.) :-)
Syster och Stefan på färjan.
Jag på röda mattan på färjan. ;-)
Väl framme på Fjäderholmarna, följde en liten naturskön promenad upp till själva krogen.
Tre syskon uppställda på rad, på Fjäderholmarna. Syster, bror och så jag dårå.
Såhär vackert beläget ligger Fjäderholmarnas krog.
Bror min, eller rättare sagt "vår" servitör bakom honom, tar upp dryckesbeställningar.
Nä, nu går vi och hämtar mat, tycker jag och alla håller med. :-)
Det fanns MASSOR att välja bland. Men bäst var ändå (enligt mig!) sill/fiskbordet!
Skål då! Fastighetsförvaltare Gabriella och ekonomen Lena.
Systeryster och direktör Borg.
Syrran igen.
Direktör Borg skålar!
Och min bror - direktör Merio - skålar också! :-)
 
Ha en skön lördagkväll, gott folk!

Musikvideo, insnöat och Finlands självständighetsdag

Vet inte om ni minns att jag i höstas lade ut en bild på min son, sminkad med en blixt i ansiktet, inför medverkan i en musikvideoinspelning med sångaren/musikern Kristian Kaspersen?!? Hur som helst - låten är nu (ännu idag inofficiellt dock) klar och såklart vill jag visa er resultatet. :-)
 
Men först fyra stillklipp från videon, på min son! ;-)
 
Låten heter "Queer at Heart" och artisten heter alltså Kristian Kaspersen.
 
 
Tydligast ser man min son under dessa tider:
1:45 (till höger i bild)
2:00 (till vänster i bild)
2:31 (fokus i bild)
3:06 (fokus i bild, mimandes)
3:24 (till vänster i bild)
3:38 (till vänster, dansandes med ryggen åt kameran)
3:46 (till höger i bild, dansandes)
 
Häftigt va?! :-) Gillar låten dessutom. Det finns en "The Ark"-känsla i den som tilltalar mig!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Utöver det ... noll gnista i mig, tyvärr. NOLL! :-(
Och bilen är ännu HELT inbakad i hårt packad snö så ... hur tusan jag ska komma iväg och jobba tidigt imorgon bitti är ännu en gåta. Min trasiga kropp klarar verkligen inte att skotta bort så mycket och tung snö, så den lösningen är bara att glömma.
Ni ser ju själva hur det ser ut. "Min" bil är den mittersta av dessa tre. :-/
 
Avslutar med att gratulera mitt "rotland", FINLAND, på självständighetsdagen!
Hipp, HURRA, HURRA, HURRA, HURRA!
 
Ha en fortsatt bra torsdag, gott folk!

Snökaos ...

* Ps. Uppdatering av dagens inlägg, längst ned. *
 
Såhär snö-igenmurade såg alla mina fönsterrutor ut när jag vaknade imorse.
Bilden här är dock tagen efter att det ljusnat ute, som ni ser.
 
Skulle varit iväg och jobbat på Borg&Merio idag, men snöovädret ville inte låta mig åka. Stod läääänge och försökte få ut bilen från den hårt igenpackade snövall (gick ända upp till rutorna!) som omgärdade den från alla håll, men fick sedan ge upp ändå. Dessutom kom inte bilarna som stod parkerade framför och bakom mig heller ut, så ... hela gatan fick nog stanna hemma idag. :-o ;-)
 
Här HAR jag alltså fått bort massor av snö runt/på bilen redan och ett nytt snötäcke har börjat lägga sig igen.
 
Och ännu verkar inte snöyran avta det minsta. Det bara vräker på mer och mer. :-o Var så dyngsur efter att ha försökt snöbefria bilen imorse, att det gick att vrida ur kläderna när jag kom in igen. Sanslöst!
 
Nej, kryper nog tillbaka under täcket en stund, så jag får upp lite normal kroppstemperatur igen.
 
* Uppdatering 17:30. Grannen tog ett foto igen på våra bilar.
Läget ser inte bättre ut nu precis. ;-)
Grannens bil främst, min bakom. Hela gatan ser förövrigt ut som High Chaparall. Folk har parkerat, (? eller fastnat i snön bara ??), huller om buller, hipp som happ, överallt. Det är nog bara preciiiis så att en buss kan ta sig igenom alla zickzack-parkeringar. :-o ...
Runt 20-tiden ikväll såg det ut såhär. Min bil är nummer två i raden. Grannarna försökte sig på att skotta bort skiten, men de fick ge upp igen. Hur F_N ska man komma ut från de här vallarna?? Hoppas verkligen det tinat ordentligt innan jag måste iväg, tidigt på fredag morgon!! *
 
Må väl gott folk!

Ny vecka då

En vecka sedan jag skrev något senast, ser jag nu. Förrförra helgens deppupplevelser och på det Lilla Mys bortgång förra måndagen, tog musten och luften ur mig.
 
Har så mycket besvikelse och sorg inom mig. Både av gammal och färskare art. Och förbannar mig själv för att jag så många gånger i livet dränerat mig själv på energi för andras skull, fast jag i princip aldrig upplevt att någon gjort detsamma för mig och ja ... känns väl sådär faktiskt ... :-/
 
Kastar in en lite kul sak här emellan, innan jag fortsätter deppinlägget. ;-)
 
Salongen sonen min jobbar på har gjort en reklamsnutt som nu visas på ett par av stans största livsmedelsbutiker. Sonen är alltså den blonderade med sotade ögon. (Filmen spelades in under deras showkväll i november.) Nu är han dock mörkhårig igen. Han växlar i hårfärg från vecka till vecka - precis som jag själv gjorde under mina första år som frisör, hehe.
Även dottern min är ju med i reklamfilmen (6 sekunder in i filmen) - i sin Monroegestaltning.
 
Musten och lusten har som sagt än mer gått ur mig, men jag hoppas innerligt att det inte är bestående, utan snabbt övergående. Ser ingen point med i stort sett något alls för tillfället och allt känns bara tungt och hopplöst.
Det är tur att jag har mina barn och barnbarn - utan dem vore ingenting någonting värt.
<3Dottern, barnbarnen, dotterns boyfriende och jycken RoddyTheDog var på besök hos mig igår.<3
Avslutar med min köksadventsstake - som varit min mormors, sedan min mors och som jag fick med mig när jag flyttade hemifrån som 17-åring. Den har hängt med ett tag, med andra ord.
 
Må gott, gott folk!

RSS 2.0