Musik jag gillar

Blir så jävla lycklig en stund när jag nu och då hittar musik som verkligen sliter tag i hela mig - kropp och själ - och det gjorde jag ikväll. Hörde den via en av deltagarna i The Voice och sökte då vidare efter originalet och SHIT - vilket tryck! LOVE IT!


Naturlig medicin?


Provade lite naturlig serotoninhöjare idag - dvs. solsken. Tveksamt om det räcker dock, men jag fick ju ändå lite frisk luft och lite andra vyer än min lya att titta på en stund.


Till vänster om där jag satte mig en stund vid hamnen, såg det ut såhär idag.

Är så ofantligt "down" numera så jag orkar faktiskt inte skriva om eländet ens. Återkommer om jag känner mig en gnutta mindre bedrövad någon dag. Trevlig helg!

Melodifestivalen 2012 - Del 4

1. Charlotte Perrelli, "The Girl"
Rätt tråkig låt men Perrelli kan ju sjunga i alla fall, alltid något.

2. OPA, "Allting blir bra igen"
Låter stundom i verserna som en gammal låt av Nationalteatern. Och dem gillar jag men detta gillas icke.

3. Dynazty, "Land of Broken Dreams"
Gillar inte hårdrock! heller ... hahaha Trots att hårdrockssångare oftast åtminstone är tonsäkra.

4. Lotta Engberg och Christer Sjögren, "Don't Let Me Down"
Varför i helvete sjunger de unisont istället för att lägga snygga stämmor på varandra? Och titelraden Don´t let me down ... plockad rakt av från The Beatles låt med samma titel. NÄ fy vilken tragisk låt!!
En annan sak jag ofta tänkt på då det kommer till kvinnliga sångerskor, är att de med åren verkar utveckla en jävligt otrevlig form av vibrato (som kompensation till kapacitetförlusten? ...) som jag får äckelrysningar av. URK!

5. Hanna Lindblad, "Goosebumps"
Uselt, fler ord behövs inte.

6. Axel Algmark, "Kyss mig"
Finns det andra än svenskar som gillar sångare/sångerskor som sjunger på det här viset (dvs. inte kan sjunga)? Jag gillar det inte, men så är jag finne också! ;-)

7. Lisa Miskovskys, "Why Start A Fire"
Skittråkig menlös låt men snygga "änglar" på scen i alla fall.

8. Danny Saucedo, "Amazing"
Får inget riktigt grepp om låten på den korta förhandsvisningssnutten, men det låter inte som något jag gillar ändå. Och den omtalade dräkten ... ser skitlöjlig ut!
-------------------------------------------------
Alltså ... bara SKIT rakt igenom den här veckan. Tänker inte ens försöka hitta någon av dem som skulle vara minsta bättre än någon annan, de är så jämnusla hela högen.
Eller förresten ... väljer ut Danny som "bäst" ändå, men enbart för att han påminner om en gammal pojkvän till mig, från när jag var ung alltså. ;-)


Kär ... :-o ;-) ...

Satt precis och tittade på reprisen av Skavlan (titta med start 24 min in i programmet) från igår och jag är kär! :-o ;-) Jo, det är sant! Jag har alltid fastnat för "udda" människor och denne man - Pelle Sandstrak - som lider av Tourettes syndrom, är helt i min smak. Både i sättet att uttrycka sig, utstrålningen och rent utseendemässigt! Underbar människa! Vill ha! Kan någon ge honom till mig, tack?!? ;-D


Korsar mannen ovan min väg så säger jag Jatack! ;-)

Utöver det kan jag förtälja att jag större delen av den gångna veckan haft min dotter och mina fina barnbarn hos mig. De gör så ibland - kommer och stannar dagar i sträck. Vilket (oftast! ;-)) är jättemysigt! :-)
De här fina snögubbarna tillverkade dottern och äldsta barnbarnet Elvis igår. De står precis utanför mitt köksfönster. Fina vá?! :-)


Enligt Elvis så föreställer snögubbarna honom (tv) och hans lillasyster Isolde. Rätt likt faktiskt! ;-)

Tyvärr mår jag SKIT fortfarande, så jag är rätt "down" hela jävla jag - inifrån och ut. :-/ Kan dock i alla fall sova lite bättre om nätterna igen, sedan jag återupptog rökandet. Och det mesta av bedövningen jag kände överallt har släppt OCH smaksinnet har till större del återvänt. Och jag röker bara en tredjedel av vad jag "normalt" rökt, så jag låter det vara så ett tag och gör ett nytt sluta-röka-försök längre fram igen.

Var på "fredagsterapin" som vanligt igår och vi kom fram till att jag ska testa ännu en variant av antidepressiv medicin, med början på tisdag. Funkar inte att leva så som jag är nu, med konstant vrålångest och totalt handikappande psykosomatiska besvär. Nä, går inte! Det är inget liv!


Voxra ska jag prova härnäst. Fungerar inte den så får jag försöka återvända till Zoloft, som jag åt i perioder tidigare och som hjälpte bra mot den värsta udden av ångesten, men tyvärr fick mig att gå upp mycket i vikt. Viktökningen är ju också orsaken till att jag senaste året provat flera andra antidepressiva (Fontex och Cymbalta), för att slippa gå upp. Men som jag istället gick upp ÄNNU mer av, än jag gjorde av Zoloften. HAHAHA och det med sämre verkan mot ångesten dessutom. SKIT!

Ska strax iväg och hämta sonen för en "mammavecka". Pizza blir det till middag idag, eftersom ingen orkar laga mat och det nu och då ÄR gott med skräpmat. Och ikväll lär det bli Melodifestivalgluttande, även fast jag faktiskt tycker att det är nästan brottsligt usel musik med. Tycker ändå om programmet i sig, konceptet, fåneriet, därför tittar jag. ;-) Trevlig lördag, gott folk!



Melodifestivalen 2012 - Del 3

1. Youngblood - Youngblood
Söta små dansande pojkar som inte kan sjunga ... näe tack.

2. I mina drömmar – Maria BenHajji

Säger det igen - Gillar INTE ballader! Men visst kan hon sjunga.

3. Förlåt mig – Mattias Andréasson

Bra poplåt, men förmodligen inte tillräckligt "hitig" för att kunna vinna ESC sen.

4. Just a Little Bit – Love Generation

Lättillgänglig refräng, vilket i det här sammanhanget är ett plus! Gillar takten också.

5. Sanningen – Carolina Wallin Pérez

Hon sjunger så illa att jag inte kan koncentrera mig på låten i sig, tyvärr.

6. Lovelight – Andreas Johnson
Äntligen en BRA poplåt som HAR bra refräng OCH en stabil sång! Tack!

7. Why Am I Crying – Molly Sandén
Bra låt och trots att det är en ballad gör rytmspelet att den KÄNNS mer "upptempo". Bra sång!

8. Mirakel – Björn Ranelid feat. Sara Li

Jag GILLAR Ranelid!! Men ... Eehhh ... det här är INTE poesiafton! Och att blanda poesi med dagispop ... FYYYYYY vad hemskt!
---------------------------------------------------------
Summa denna vecka, enligt mig -
Som trea - Why Am I Crying – Molly Sandén
Som tvåa - Förlåt mig – Mattias Andréasson

Och BÄST denna vecka är:

Lovelight – Andreas Johnson



Hipp Hurra för Isolde idag!!


Idag fyller alltså mitt älskade yngsta barnbarn Isolde sex år!! Otroligt hur tiden flyger iväg!!
Hon är på väg hit nu, tillsammans med sin mor och storebror, så jag kan få fira henne lite. Men sitt "riktiga" kalas ska hon ha först på söndag.

Isoldegumman är alltså född på Alla Hjärtans Dag och det är också den enda orsaken att fira just den dagen, för min del. I övrigt tycker jag det bara är fånerier och kommersiellt trams! Men ändå ... att vara född just på den dagen måste ju ändå ses som lite extra-extra! ;-)

Isolde kan både läsa och skriva och det har hon kunnat sedan hon var fyra år gammal. :-O Utan att någon lärt henne det! Hon har lärt sig själv, genom att tjuvkika i sin storebror Elvis skolböcker. Jag hoppas skolan förmår göra första skolåret spännande för henne ändå, trots att hon alltså redan behärskar läs/skrivkunskaper!

Isolde är, till skillnad från sin bror, ganska allvarligt lagd och mycket mer eftertänksam i allt hon gör. Släkten säger att hon påminner om mig som barn. Kanske gör hon det, jag har lite svårt att bedöma det själv. Hon är hur som helst supergo och gullig, när hon väl släpper någon inpå sig. Älskar henne högt! :-)

NU kom de och vi ska äta middag ihop! Dottern hade med sig en bukett tulpaner åt mig - gullungen! Tack, tack!

Nä, jag är värdelös ...

Femton dagar gick det att vara nikotinfri. Femton dagar av NOLL positivitetseffekt! INGENTING kändes bättre det minsta lilla ens! :-( Tvärtom - fick hur mycket skumma symptom som helst, UTANPÅ de redan vidriga jag hade!! FAN FAN FAN också!!!! Har inte sovit en enda natt under dessa femton dagar, utan att vakna stup i ett i fullständig vrålångest. Inte över ciggen, utan över alla skumma symptom som gett mig panik.

Men jag ger inte upp helt, så fort jag samlat nytt mod så provar jag igen och hoppas på att jag håller ut längre då - helst för alltid!

Känner mig verkligen totalt värdelös just nu! HELT! :-( Och tycker att jag svikit inte bara mig själv, utan även barn och barnbarn. Känns tungt som FAN! Har kommit fram till att jag nog ändå måste börja med ännu någon variant av antidepressiv innan jag ger mig ikast med ett nytt rökstoppsförsök. Bara det att jag ju fortfarande lider svårt av "brainzapsen" från utsättningen av förra medicinen och hade ju helst velat få bort det innan jag påbörjar något nytt men ... mår så jävla dåligt så det går inte att vänta längre. Jag går totalt åt om jag väntar mer. :-(

Nästa vända tänker jag inte tala om för någon att jag slutar röka! För mig fungerade det bäst INNAN jag högt deklarerade det för alla jag mötte. Jo, jag är lite som kärringen mot strömmen - i det mesta ...

Godnatt!
 

Melodifestivalen 2012 - Del 2

1. Soldiers – Ulrik Munther
Gillar Ulrik i normala fall, med sina "gladpop"låtar (som ofta dock har allvarliga texter!), men just den här känns väl lite väl ... slätstruket seg?!?

2. Baby Doll – Top Cats
Med en säkrare sångare hade den här kunnat varit bättre, eller bra rent utav?!

3. I din himmel – Sonja Aldén
Vacker röst (fast alldeles för lik hennes kompis Sherleys! ...) men trist låt så nix! Gillar INTE ballader!!

4. Aldrig aldrig – Andreas Lundstedt
Nä, den är inte heller bra och apirriterande onödiga dansposesteg konstant också. Nixpix!

5. Stormande hav – Timoteij
Njaeeeäää, nä. Som en sämre variant av dem jag gillade bäst förra veckan, Abalone Dots.

6. Shout It Out – David Lindgren
Tyvärr är det ju ingen danstävling så .... nääeeee ... skittrist låt! AVSKYR det här dancebeatet! URK!

7. Det går för långsamt – Mimi Oh
Gääääsp ... zzzzz .....

8. Ge aldrig upp – Thomas Di Leva
Gillar DiLeva men inte i det här sammanhanget.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Summa denna vecka ... om jag överhuvudtaget måste välja någon av låtarna som "bäst" så får det lov att bli:
"Baby Doll" – Top Cats


Första rökfria veckan ...

har nu passerat och ja ... vet inte vad jag ska säga och tycka om den, mer än att det inte varit så svårt att sluta som jag inbillat mig att det skulle vara, men att jag tyvärr ännu inte sett röken av någon positiv effekt av icke-rökandet heller. :-O :-(

Det jag har märkt av so far är att jag:

Sover inte!!
Det går inte att sova. Så fort jag håller på att somna så tvärvaknar jag igen av att jag slutar andas och måste kippa efter luft. SKITLÄSKIGT! Och i samband med detta har jag också jordens hjärtklappning - fort och hårt slår det, nätterna igenom!

Händer/fötter/ansikte är uppsvullet, vätskigt!
Känner mig även bedövad på huden - överallt på kroppen alltså, inklusive inuti munnen. Svullnaden gör även att det trycker, spänner och domnar bort, främst då i händer/armar/fötter/ben. Obehagligt och gör mig otymplig, klumpig i rörelserna.

Muskelspänningar!!
Fortsatt är jag som en fjääääder i musklerna - speciellt magen, som är som i ett konstant kramptillstånd. Men även övriga muskler är spända som fan! Verkar inte möjligt att slappna av - inte ens när jag sover alltså. :-/


Aptitlöshet!!
Och då menar jag på ALLT!! Smak/doft är som bortblåst - känner ingen smak/doft överhuvudtaget och därmed smakar alltså ingenting någonting!! :-O Har NOLL aptit, tvärtom känner jag mig som jag vore lite magsjuk konstant.

Kass mage!!
Hade räknat med att bli hård i magen av att sluta röka - hade INTE räknat med totala motsatsen, som blev och är!?! :-o Hur länge sitter det i månne? ...

Lustlös!!
Deppig var jag ju redan innan jag slutade röka, så det kanske bara är en förgrening på det nu? I vilket fall som helst så har jag NOLL energi, NOLL lust, NOLL motivation till något som helst. Som tur är ... även NOLL lust att röka! ;-)

Gråter mycket, vilket jag också gjorde innan rökstoppet, så det är nog ingen större skillnad egentligen?!? Känner mig svag, sjuk, darrig, skör ... slut! :-(
Skulle vilja ha fysisk närhet - kravlös, lugnande sådan! Men har tyvärr inte tillgång till någon sådan för tillfället.
Jaja ... trevlig lördagkväll, gott folk!

Förresten - försöker medverka till att göra pyskiskt dåligt mående lite mindre laddat. T.ex genom att ha bloggen kopplad hit! -->


Melodifestivalen 2012 - Del 1

Eftersom jag gillar Melodifestivalen som underhållning (även om jag oftast ogillar musiken i den, hahaha) så tänkte jag ge ett litet eget för-omdöme av årets/kvällens första tävlande:

Sean Banan
– "Sean Den Förste Banan"
Dagispop. Har inget annat att tillägga.

Abalone Dots
– "På väg"
Snygga röster, snygg melodi, gillar den! Men om den passar just i det här sammanhanget är väl dock tveksamt.

The Moniker
– "I Want To Be Chris Isaak ..."
Nä, tråkig som fan! Tycker om hans röst, men låten får mig att gääääspa.

Afro-Dite
– "The Boy Can Dance"
AVSKYR takten! Så till den milda grad att jag inte står ut att höra det övriga heller. Fy!

Dead by April
– "Mystery"
Nix, gillar inte den heller! Varken genren eller det som åstadkoms här, inom den.

Marie Serneholt
– "Salt And Pepper"
Söt liten okejlåt, men alldeles för menlös för att ändå ge mig något.

Thorsten Flinck & Rev...
– "Jag reser mig igen"
Hahaha, lite småkul men i det här sammanhanget - nix! Thorsten har stora rytmproblem förövrigt, vilket stör mig. Men som sagt - i ett annat sammanhang skulle jag ändå kunna tycka att den här gav mig något.

Loreen
– "Euphoria"
Snygg dans, men nä, inte heller den här faller mig i smaken. :-/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Med andra ord - den enda låt av kvällens tävlande jag överhuvudtaget gillar är:
Abalone Dots – "På väg"


Lustlöst vaccum

Tillvaron känns/är som rubriken säger - ett lustlöst vaccum. :-/ Det faktum att jag nu varit rök/nikotinfri fem dygn hittills har egentligen inget med lustlösheten att göra, även om det kanske kan kännas frestande att "skylla på" det. ;-) Jag menar ... inget av det negativa jag upplever/känner skulle bli bättre av att jag tog en cigg!

Jag är faktiskt oväntat lite röksugen, med tanke på att jag rökt konstant under 33 års tid!?! Hur kommer det sig tro, att själva suget ändå inte är större än det är? Nog för att jag har en massa helkonstiga symptom/abstinensbesvär, men själva känslan av att vilja ta en cigg är extremt liten! Har tappat aptiten för allt, i och med rökstoppet. Menar allt ätbart. Får tvinga i mig föda, för att inte tuppa av bara. Har alltid haft väldigt lågt blodsocker och det känns inte högre nu precis. Förstår dock inte den här aptitlösheten?? Trodde man skulle få större/mer aptit av att sluta röka?!?


Däremot är jag ändå svullen. Händer och fötter (även ansiktet till dels) känns vätskigt och svullet. Har läst att man tydligen kan bli så när man slutar röka, men varför ... undrar jag ... och det har jag inte fått förklarat någonstans ännu?!? Varför samlar man vätska av rökstopp? Vet du? Det ska tydligen dock vara övergående på några månader eller så.

Det jobbigaste av alla symptom är ändå att jag inte kan sova om nätterna längre. Främst pga att hjärtat får jordens ryck och slår HÅRT och FORT som FAN just när jag försöker sova!?! :-o Nog för att jag brukar ha hjärtklappning och har ju medicinerat mot det sedan 20 år tillbaka, men just de här extrema NATTrusningarna känns kopplat till rökstoppet nu. Dagtid däremot har det slagit så jävla sakta att jag trott det ska stanna titt som tätt.

Så ... igår halverade jag min "normala" betablockerardos av den anledningen. Blodtryck/puls sjunker ju av rökstoppet och då känns det ju logiskt att jag även sänker betablockeraren! Får väl testa lite fram och tillbaka och se vilken dos som känns bäst när kroppen vant sig vid att vara nikotinfri!


Förutom hårda, snabba hjärtslag om natten så känns det även som att jag slutar andas varje gång jag slumrar till! Vaknar alltså med ett ryck och känner mig som jag skulle hållt andan och får nästan flåsa igång andningen igen!?! SKITLÄSKIGT! Hade något liknande (dock inte HELA nätterna) strax efter att jag hade min första hjärnhinneinflammation (maj -09) - hela sommaren efter rent utav. Men sedan dess har jag inte märkt av det, förrän nu då alltså, sedan rökstoppet i lördags. Hoppas det går över snart! Känns ju som att hjärtrusningarna nattetid har kopplingar till dessa andningsuppehåll på något vis. Jaja ...

Är spänd som en jävla fjäder konstant också!! Det var jag ju i och för sig som rökare också, men det känns mer påtagligt nu. Speciellt i bröstet/magen, där det är som någon slags konstant kramp/adrenalinspruta. Känslan är lite som att man sitter fast i det jobbigaste läget i en situp, samtidigt som det spruuuutar adrenalin runt i kroppen, med utgångspunkt just därifrån, i mellangärdet. Axlar/nacke/skalle är också hysteriskt spända och jag vet inte riktigt hur jag ska få det att släppa. Har testat både med att gå ut och gå, cykla på träningscykeln, göra situps och/eller genom att försöka sova, för att få kroppen av släppa krampen, men inget hjälper. :-(

Ja, ni hör själva ... har inget positivt alls att komma med såhär fem dagar efter rökstopp! MEN ... eftersom jag inte heller känner att jag lider av något direkt markant röksug, så tänker jag ändå låta bli ciggen och hoppas på att det ska dyka upp något positivt som belöning för det, vad det lider! ;-)

RSS 2.0