Näe, orkar inte ...

Har precis pratat med "min" doktor och han sa åt mig att ta en paus i Levaxinbehandlingen, eftersom min redan hysteriska hjärtklappning blivit ännu värre sedan jag startade medicineringen för knappt fyra veckor sedan. :-( ORKAR INTE MER NU!! Jag hade ju lagt hela mitt hopp till Levaxinet! Och nu måste jag alltså avbryta upptrappningen och istället vara helt utan medicinen under två veckor, till att börja med. FAN FAN FAN FAN FAN!!! :-(

När jag var till honom för två veckor sedan trodde han ju att hjärtklappningen skulle ge med sig snart, men eftersom den tvärtom bara blivit värre och värre (har KONSTANT vrålpuls - ÄVEN nattetid och det TROTS att jag fördubblat min dos av betablockerare, som alltså ska sänka pulsen!?! :-o ...), så måste jag alltså pausa ett tag.

Har inte en susning om vad som händer härnäst, efter dessa två veckors paus? Ska jag inte kunna medicinera alls och hur ska jag i så fall kunna bli friskare? NÄE, min ork, mitt tålamod är slut! Det har det varit länge, men nu, när jag alltså inte ens verkar kunna medicinera, så gick luften ur mig helt. Är helt slut, har ont överallt (vilket dock blivit något lindrigare med Levaxinet), får mjölksyra av minsta rörelse, hjärtat slår som besatt - oavsett vad jag gör - gråter dygnet runt och vill/orkar inte mer helt enkelt ... :-(

Kommentarer
Postat av: Paula i pörtet

Jag tycker så jäklar synd om dig syster, vet inte vad jag ska säga...frustrationen du känner är ju på riktigt, det är så himla orättvist att jusst när ett litet hopp har tänts så ska det tas ifrån dig. Jag kan bara säga att det trots allt finns en chans att du efter pausen kan återuppta behandlingen, men nog sjutton måste det kännas tungt som bara den.

Styrkekram från storasyster

2012-05-17 @ 10:43:34
URL: http://paulaz.se
Postat av: Kajsa

Men vännen då, jag tycker riktigt synd om dig =(

Hoppas hoppas att du kan få bli hjälpt på något sätt av denna läkare, han verkar ju varjefall väldigt bra.

Tänker på dig!

Kram

2012-05-17 @ 12:06:47
Postat av: annie i lulé

usch! Blir uppriktigt lessen för din skull & hoppas verkligen att detta löser sig...Kraaaaam

2012-05-17 @ 21:17:19
Postat av: Roger

ja vad säger man, jag känner mig ordlös inför dina "lidanden" kan bara säga Stor Kram!!!

2012-05-18 @ 14:18:43
Postat av: Tette - svarsinlägg

Tack systeryster, Kajsa, annie och Roger för er omtanke! Kramar tillbaka!/Tette.

2012-05-18 @ 14:42:20
Postat av: Anonym

Ledsen, för din skull :-(

2012-05-18 @ 16:51:52
Postat av: Paula i pörtet

Hej systeryster, det är väl mest skit med oss merios va! Men detta med hjärtat, det är nog inget allvarligt, men när man har svullnader och ödem på benen så beror det på dålig cirkulation. Det är nog inget nytt och inget som tidigare behövts åtgärdats, men småningom så verkar det ju bara eskalera med krämpor. Men jag har varit ute och gått för första gången på en vecka idag, med mina hemska stödstrumpor, haha, o det gick bra!Så ännu har jag inte gett upp! Hur går det för dig, ska du snart testa medicinen igen?

Kram

2012-06-04 @ 20:39:22
URL: http://paulaz.se
Postat av: sanna

Hoppas att livet är lite stabilt nu. Kramar i massor.

2012-06-04 @ 23:27:03
URL: http://trivsel.wordpress.com/
Postat av: Kajsa

Hur mår du vännen?

Kram

2012-06-05 @ 12:30:48
Postat av: Tette - svarsinlägg

Syster min - Ok, lät i ditt inlägg som att du var så detaljerad med att det var just höger kammare som var lite dålig hos dig, därför trodde jag att det var ett regelrätt hjärtfel du fått. :-o Ödem KAN man få ändå, utan att ha hjärtfel. Jag har ju det och mig har de kollat hjärtat på grundligt, så sent som i november/december (arbets ekg, ultraljud, vanligt ekg), utan att ha hittat minsta fel på själva hjärtat eller dess funktion. Mina svullnader kommer - enligt hormonläkaren - av Hypotyreosen.



OCH ... Jag hoppas ju innerligt på att jag ska ha ärvt den största delen genuppsättning (gällande hälsan i alla fall) från min mors sida! hahaha ;-)



Hur det går med min medicinering kan du läsa i mitt senaste inlägg, som jag skrev alldeles nyss.



Kramar!/Lillsyrran.

2012-06-05 @ 23:57:01
Postat av: Tette - svarsinlägg

Övriga som skrivit här på sistone - Tack för att ni bryr er och som sagt - en färsk uppdatering har precis lagts in.



Kram!/Tette.

2012-06-05 @ 23:58:17
Postat av: Karin

Hej!



Har hittat din blogg av en slump när jag googlade samband hypotyreos och hjärtklappning. Har en liknande historia som din, dvs 30 år av obehandlad hypo. Vill bara tala om att när man har alla symptom men ändå har normala blodvärden så funkar sällan levaxin. Det du behöver är NDT, dvs naturligt hormon tillverkat av gris. Det var så man behandlade förr i tiden innan de uppfann syntetiska mediciner. Nu är det tyvärr så att det inte går att få i Sverige. Man kan dock beställa (lite olagligt men det är ju ingen drog....) på nätet. Ett annat alternativ är att söka privatläkare i Norge eftersom det där går att få på recept och köpa på apotek. Jag har medicinerat sedan november och livet kommer tillbaka! Jag längtar efter att komma igång och jobba igen! Ge inte upp, men ha tålamod. Räkna med att det tar ca två år innan du är så frisk som du kan bli på naturliga hormoner.

Till sist en fantastik läkare som kan hjälpa dej: kamanor.se, och en informativ hemsida: hypo2.info



Lycka till



Karin

2012-06-11 @ 08:43:39
Postat av: Tette - svarsinlägg

Karin - Tack för ditt inlägg först och främst.



Jag har inte normala blodvärden enligt de nya (sedan 09) referenserna, men inte mätbart extrema förhöjningar heller. Dock förhöjningar.



Funderar på hur länge man ska testa Levaxin innan man ger upp och får inse att de inte hjälper? Och vid vilken dosering? Du provade Levaxin först eller?



Jag har ju än så länge bara ätit lägsta dosen i nio veckor, (varav jag hade paus helt under vecka fem och sex). Känns väl som att det är alltför tidigt att egentligen kunna utvärdera vare sig det ena eller det andra då, även om det för mig känns som evig tid redan, eftersom jag mår som jag gör och inte fungerar överhuvudtaget. :-/



Tog förövrigt upp frågan om naturligt hormon istället, med min specialist (som anses den främsta i landet på sköldkörtelsjukdomar - Bo Wikland), men han verkade inte alls tycka att det var något jag skulle behöva ta istället för Levaxin. Känns som att den kampen man måste orka lägga ned på att i så fall FÅ svinhormonet, kräver energi jag absolut inte har, tyvärr. Så jag hoppas ännu på ATT Levaxinet kanske ändå hjälper snart ...



Men tusen tack som sagt, för ditt inlägg. Alltid bra att få lite mer input från andra som haft/har det likadant och skulle inte Levaxinet hjälpa så får jag ju försöka hitta mer stridsenergi någonstans ifrån. ;-)



Må väl!/Tette.

2012-06-21 @ 10:48:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0