Åhhh, kanske äntligen hjälp i sikte?! ...

Blev precis kontaktad av den specialistläkare jag har tid hos den 2 maj. Han ringde för att underrätta mig om svaren på de prover som togs för två veckor sedan och för att upplysa mig om att han omgående kommer att skicka mig ett recept på Levaxin, så att jag kan påbörja behandling direkt, mot den Hypotyreos jag tydligen lider av (och förmodligen gjort sedan 29 år tillbaka, minst ... :-/).

Jippie, tänkte jag säga ... eehhh, eller nja ... eller joo, jippie för att jag ÄNTLIGEN kanske, kanske kan få någon form av adekvat behandling (och inte bara bli skickad på olika psykiska terapiformer ...) mot mina plågor! Men njaa .... om jag betänker att OM det nu är så lätt som att man kan bli behandlad med medicin ... varför, varför, varför har jag då fått plågas 29 år helt i onödan? Och under de åren sakta men säkert tappat mer och mer av allt vad livskvalité och kroppslig funktion heter?!?

Känner att jag nog kommer ha en period av stark bitterhet mot alla ooootaliga klåpare till läkare jag fått träffa sedan jag som 18-åring först började söka hjälp för mina symptom, men jag hoppas att jag framför allt kommer att få må bättre nu sakta mak igen och då kan glädjas!!?! HOPPAS att medicinen nu faktiskt funkar och att jag kan få komma ur det mardrömslika, värkande, isolerande, ångestfyllda ickeliv jag idag befinner mig i! Hoppas! ...

Just NU är jag i alla fall lite glad över att läkaren - utan överenskommelse ens - ringde upp mig och tänker sätta in behandling innan vi ens träffats! Det finns eldsjälar bland läkare också tydligen, vilket jag är tacksam över idag! Men är dessvärre också liiiite oroad över att min hjärtklappning ska bli ännu värre av medicinen, eftersom hjärtklappning i princip är den enda biverkning man kan få och ja ... har man redan, som mig, svår daglig hjärtklappning som måste medicineras för att hållas någotsånär i schack, så känns det ju lite läbbans att utsätta sig för något som kanske förvärrar skiten. MEN ... jag får hålla modet uppe en stund och inte ta ut eventuella eländen i förskott. (om det går ... ;-))

<----- Till min Hypotyreossida!



Kommentarer
Postat av: Kajsa

Vilken fantastisk läkare du har fått tag på!!!

Det finns vissa som är helt otroliga, men de blir tyvärr mer och mer sällsynta =/

Hoppas hoppas medicinen funkar för dig och att du snart får må bättre.

Massor av kramar från mig!

2012-04-17 @ 16:03:39
Postat av: Tette - svarsinlägg

Ja, tyvärr är de få som sagt och den här läkaren är en äldre herre, redan över pensionsålder, så att jag fått kontakt med honom är ju ren urröta!

Tack Kajsa för peppningen! :-)



Kramar tillbaka!/Tette.

2012-04-17 @ 18:25:47
Postat av: Annelie

Åh jag håller tummarna att detta fungerar och man blir ju mörkrädd hur flat läkarkåren kan vara



Kram

2012-04-18 @ 10:40:36
Postat av: Tette - svarsinlägg

Tack Annelie och ja, mörkrädd var ordet. :-/



Kram tillbaka!/Tette.

2012-04-18 @ 18:23:46
Postat av: Marie

Äntligen ljus i sikte. Jag hoppas, hoppas på det bästa. :-)

2012-04-18 @ 21:06:22
Postat av: Roger

Hoppas verkligen att det kommer att funka med medicinerna för dig, och att du slipper ett långvarigt lidande...blir glad för din skull. Kram Roger

2012-04-19 @ 12:36:33
Postat av: Tette - svarsinlägg

Tack så mycket, Marie och Roger, för er omtanke! :-)



Kram!/Tette.

2012-04-21 @ 08:10:28
Postat av: Sara

Hej! Jag har läst din historia och blir mycket berörd. Jag känner så väl igen mig i mycket av det du beskriver. Jag började må dåligt efter min första graviditet och har sedan dess till och från mått dåligt(10 år). Mina Tsh värden har legat inom gränsen varje gång. Jag har detta i släkten, både farmor och pappa äter levaxin. Blir inte heller tagen på allvar utan de säger att det är stress och har varit på KBT, terapi, psykolog mm. Hoppas jag slipper vänta 19 år till innan jag får hjälp.

Jag hoppas verkligen att du nu mår bättre och fått ordning på doserna. Blev väldigt tagen av din berättelse och hoppas att du nu mår bra!!! /Sara

2013-02-02 @ 16:30:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0