Bloggdinosaurie

Har precis gått ur min längst fasthållna "Ring" - 100-liste-ringen. Såg också att "Dagbok på nätet" upphört att existera så ... känns som att den gamla eran av nätliv dött helt då. :-(

I FB ingår jag i en grupp som heter som rubriken säger "Bloggdinosaurierna". Den består av medlemmar som alla haft hemsidor/dagböcker på den gamla hederliga tiden, då man knackade html-koder och socialiserade sig via just Ringar av olika slag. Måste ju lite skrytsamt berätta att jag var en av de första att skriva dagbok offentligt nätledes! ;-) Våren -97 startade jag med det (och höll sen på dagligen i över tio års tid!) och vi var ungefär 50 stycken som skrev nätdagbok då. I hela Sveriga alltså!!! Liiiite skillnad mot dagens bloggbombande alltså. ;-)

Namnet på FB-gruppen är ju egentligen felaktig, eftersom det inte ens fanns något som hette blogg på den tiden. Dagbok skrev man - punkt slut! :-) Och det gick i princip inte att ha en hemsida/dagbok om man inte hade åtminstone lite kunskaper i html/webdesign. Med andra ord var varje hemsida extremt personlig och många timmars slit var lagd bakom varje designande. Det var tider det!

Gillar ju än idag inte bloggsystemet alls. Tycker de flesta bloggar ser likvärdiga ut, opersonliga och rent av fula, om jag ska vara ärlig. Tycker inte om när hela startsidan kryllar av text och widgets på härsan och tvärsan överallt. Nix - tilltalar mig inte alls. Därför envisas jag ju också med att hålla kvar grundutseendet på min sida, även om jag nu försökt moderniserat mig genom att bygga in bloggdelen i sidan (och det av rent praktiska skäl, vill kunna uppdatera den från vilken dator/plats som helst). Det får räcka så länge.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0