Dagen idag

Klev alltså upp 05 imorse, som planerat. Började morgonen med att asgarva åt knäppa rättegångstexter jag hittade hos systerdottern Saija. Mina luftrör är så känsliga bara att jag inte klarar av att skratta utan att få jordens hostattacker. (Jaaa, jag SKA sluta röka! Snart!) ;-) Syrran Tita åkte med mig och särbon in till Stockholm, eftersom hennes arbetsplats ligger nära SÖS och det passade med hennes arbetstider. Väl inne på SÖS gjordes ännu ett vilo-Ekg på mig och sen fick jag träffa hjärtspecialisten.

De hade tydligen registrerat åtta stycken extraslag på dygnsregistreringen, men som jag sa, upplevde jag inte själv att jag hade några det dygnet, så de "riktiga" blev ändå inte registrerade. Hon menade ändå på att den form av extraslag jag har är ofarliga, om än obehagliga. Det är, enligt henne, normalt att ha upp till 1000 stycken sådana per dygn, utan att man egentligen ens försöker behandla dem medicinskt. Och OM man behandlar dem så är det just med den betablockerare jag redan äter sedan 20 år tillbaka, nämligen Seloken. Precis som en annan hjärtläkare sagt till mig tidigare, så kan jag laborera lite med doseringen av den, de dagar jag har mer/mindre hjärtklappning/extraslag. Det gör jag också, sedan förra läkaren sa åt mig just det.

Eftersom vi dock börjat se ett ärftligt mönster av kärlkransproblem i släkten (på pappas sida) så ville hon också kalla tillbaka mig för ett arbets-Ekg. För att försäkra sig om att hjärtat/venerna klarar av fysisk påfrestning. Och det är ju bra att de är noga, även om det stressar mig en del att behöva åka tillbaka ännu en sväng dit. Min paniska sida gillar inte läkarbesök, eller sjukhus överhuvudtaget. Alla former av sjukvård triggar panikångesten faktiskt. Och nu är jag ju under nedtrappning av en antidepressiv sort (för att få testa en annan som förhoppningsvis inte ger så enorm viktuppgång som den här gett ...), vilket gör triggern än mer lättantändlig. :-/

Har sovit middag i flera omgångar under dagen. Har känt mig helt jävla slut! Mens fick jag idag också, vilket jag inte haft nu på nästan tre månader. Hade nästan hoppats på att den aldrig mer skulle återvända, men sådan tur hade man inte. ;-) Imorgon bitti ska jag iväg och ta lite prover, på fastande mage, så det blir inget nattsudderi idag heller. Stackars, stackars mig. haha

En positiv mening innan jag avslutar för idag ... Fick besök av grannarna Per och Gunilla i eftermiddags. Med sig hade de en uuunderbar bukett (eller mer en buske faktiskt) blommor. Gulligt av dem! Tack! :-)



Kommentarer
Postat av: paula i pörtet

Men det var väl positiva besked! Om du diskuterar mer med din läkare så är det ju bra att nämna att din halvsyrra har svår åderförkalkning och ett totalt igengrott kärl i halsådern och därför borde inte min vänstra hjärnhalva fungera alls! Men tji, hjärnan har tagit sig andra vägar. finurligt nog.

Jättebra att dom kollar allt ordentligt, seloken äter ju jag också, du vet ju att jag haft förmaksflimmer i omgångar...ja herregud vilka gener man har..

Kramen nu drar vi till stan

2011-10-28 @ 12:19:49
URL: http://paulaz.se
Postat av: Anonym

Jomen det gjorde jag - tog upp både dig och Tomas och att vår far dog pang-bom, vilket då måste berott på antingen hjärna eller hjärta så det ÄR just därför läkaren ville göra ett arbets-Ekg, för att se om det fanns tecken på kärlträngsel någonstans. Hon lyssnade också på halspulsådrarna. Man kan tydligen höra om de är förträngda, eftersom det då blir blåsljud. Hon hörde inget konstigt i alla fall.



KRAM syster! - nu ska jag iväg och träna, efter två veckors uppehåll på den punkten (i och med hjärnhinneinflammationen).

2011-10-28 @ 13:48:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0