Försäkringskassan, terapi och systerträff

Ja, allt det har jag orkat (eller ... tvingat mig till att orka) med idag. (Eller igår rättare sagt, sitter ju och skriver mitt i natta ... :-o)
Försäkringskassan ja ... sedan några år tillbaka har de bara haft öppet EN dag i veckan i min håla. De berättade idag att de helt kommer att stänga igen kontoret här from januari. :-o Wow, ok?!?


Förstår mig inte på "tänket" i min kommun Nynäshamn. Allt av vikt skärs ned/stängs samtidigt som man precis byggt motorväg hit från Stockholm, öppnat nya butikskedjor och byggt ett fruktansvärt fult parkeringhus i centrum. Man planerar även ännu ett nytt köpcentra och bygger nya bostäder för fulla muggar och det är ju bra men ...
Det av vikt jag pratar om är framför allt vården. När mina barn var små fanns fortfarande en dygnet-runt-jourmottagning i kommunen. (Dagtid fanns även en barnspecialist-läkare.) Nattjänsten togs bort för ett antal år sedan, men man kunde fortfarande, tills rätt nyligen, besöka vårdcentralen fram till 21 på vardagar och till 17 under helgerna. Idag finns bara läkare här under vardagar och då på kontorstid. SKANDAL!!

Hela kommunen (innefattar en areal på 364,05 km², med befolkningsmängden 26 205, varav 13 510 bor i tätorten *sept 2011*) har EN ambulans och visserligen finns en ambulanshelikopter, men den enda har hela Stockholms län som sitt arbetsfält, så chansen att få hit den vid behov är väl sisådär. :-/
Inte nog med det, vi riskerar även att bli av med Nynäshamns geriatrikvård, eftersom Stockholms Landsting vill slå ihop det med Haninge/Tyresö, som ligger närmare Stockholm.


Skulle jag vara piggare (och yngre ...) hade jag slagits med gaddar och klor för att få en rimlig tillgång till sjukvård här dygnet runt. Det är väl i alla fall det minsta man kan begära av en kommun i Nynäshamns storlek!?!
(Fick ett energiryck under tiden jag skrev det här inlägget och skickade iväg ett låååångt mail till de styrande i kommunen. Ska bli spännande att se om jag får någon respons på det. ;-))

Ok, så ska alltså FK också stängas ned här. Det har väl kanske i och för sig inte kommunen någon direkt talan kring, men ändå. Mig personligen gör det väl inte sådär värst mycket, (mer än att berörda blanketter kommer att åka fram och tillbaka, eftersom man alltid tydligen har glömt något och måste göra om ... det är därför jag sedan några år går till kontoret och ser till att allt är rätt, enligt dem, direkt!), men för alla dem som inte är så vana vid att hantera dokument nätledes (som kanske inte ens har en dator!), hur blir det för dem?

Nåja ... var efter FK-besöket alltså iväg till terapin. Har inte orkat gå dit (eller på min andra terapi, som innefattar fysisk träning) på flera veckor, pga. utsättningssymptomen av Cymbaltan och hjärnhinnesymptomen, men jag hasade mig nu ändå dit och det kändes bra efteråt, även om jag var helt slut till kropp och själ av den ansträngningen.


Hem och åt middag och sen gick jag till syster min, som bor i huset bredvid, men som jag ändå träffar otroligt sällan. :-o Vår kära mor hade genom vår ena morbror som varit hit från Finland en snabbis, skickat dit två stora kassar med julklappar, som skulle fördelas till våra barn/barnbarn. Blev kvar ett par timmar. Vi har ju alltid lite "babbel" att ta igen, när vi inte kommer oss för att ses oftare än vi gör.


Min "huset-bredvid"syster och jag - för rätt länge sedan, minns inte årtalet. Men jag kan se att jag hade båt, med tanke på min solbränna, så det torde vara någongång runt ... slutet av 90-talet kanske.

Och även om det var mysigt att träffas en stund nu så kändes det som skallen skulle explodera när jag kom hem. Ont och tryck som FAN, plus att jag kände mig helt jävla speedad. Tankarna for fram och tillbaka. Klarade inte ens av att låta musiken som sonen hade på låg volym vara på. Ville bara ha TYST omkring mig. Med andra ord ... med tanke på hur kroppen/hjärnan reagerade på dagens aktiviteter så bör jag inte göra så många saker samtidigt igen på ett tag. Jag orkar helt enkelt inte med att ta in så mycket intryck i det skick jag är i. :-/

NU ska nattugglan isäng. Godnatt!

Kommentarer
Postat av: Maggan

Godmorgon min sköna :)

Ser att du haft fullt upp under gårdagen..

Fina systrar på bild

Kram /

2011-11-30 @ 08:15:58
URL: http://husnummerelva.blogspot.com/
Postat av: Kajsa

Jag håller med dig, det är inte klokt med alla dessa neddragningar!

I eran kommun kan man ju inte ens längre få lämna in sin deklarationsblankett, nu gör ju det flesta sin deklaration via dator eller sms. Men det finns ju dom som vill lämna in ett papper också, ex äldre människor som inte varken har eller kan med datorer och sms.



För övrigt ang nedläggningar så är det likadant här där vi bor. Jag tror vi är ungefär dubbelt så många invånare här mot er.



Här lag dom ner bla skattekontoret och försäkringskassan, och flyttade in det till Gävle. Vi fick något litet kvar som slogs ihop med arbetsförmedlingen. Nu tror jag den försäkringskassan ska bort också.

Likaså med vårat sjukhus, det rustades för x-antal miljoner, sen lags det ner och nästan all verksamhet flyttades in till Gävle suck



Ja ja, sånt här skulle man kunna skriva hur långt som helst om.



Men jag fattar inte hur det kunde funka förr?! Hur sjutton kunde man få pengarna att räcka till då så det gick runt?

Min enda teori är att det finns för mycket chefer som plockar ut alldeles för mycket i löner.. =/



Ha det så gott!



Kram

2011-11-30 @ 10:48:49
Postat av: Tette - svarsinlägg

Maggan - Tack! :-)

Tycker du att vi är lika, syrran och jag? Folk brukar tycka att vi är så lika att de till och med tar fel på oss!?! :-O Ofattbart i mitt (och hennes) tycke! Jag menar, visst kan man säkert se systerliga drag (även om inte jag ser det, hehe) men särskilt lika är vi ju inte?!



Kram!/Tette.

2011-11-30 @ 12:57:03
Postat av: Tette - svarsinlägg

Kajsa - Jadu, man kan ju undra vad fan det är som sker i samhället?! :-/ Men eftersom försämringar för "vanligt folk" på allvar inleddes med regeringsskiftet så är det väl helt enkelt så att man prioriterat skattepengarna annorlunda. :-/ Dessutom HAR ju faktiskt skatterna sänkts och skatter är ju till för just den gemensamma välfärden i ett land. Sakta men säkert går vi mot ett ego-amerikaniserat samhälle där var och en får klara sig bäst fan den vill. Det är ju så sanningen ser ut, tyvärr. :-(



Kram!/Tette.

2011-11-30 @ 13:00:31
Postat av: Maggan

Inte mycket lika :) du och din syster...Men jag har ju inte sett någon av er i verkligheten så då är det svårare att bedöma, du vet kroppsspråk gester skratt mm!!

Men söta är ni båda två

Kramen//Maggan

2011-11-30 @ 20:27:19
Postat av: paula i pörtet

Va söta ni är! Eller var, rättare sagt, det var ju ett tag sen, nu ser ni väl ut som ruggugglor haha

Kramen till systrar ystra

2011-12-01 @ 00:44:36
URL: http://paulaz.se
Postat av: Tette - svarsinlägg

Maggan - Sant, det är nog sådant som spelar in när folk tycker ATT vi är lika för som stillbild är vi inte det. :-)

Kram tillbaka!/Tette.



Syster Paula - Hahaha, jadå, självklart gör vi det! ;-)

Kramar tillbaka!/Lillasyster.

2011-12-01 @ 10:06:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0